icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij L&D Talents
Nieuws 13/09/2021

Maak kennis met onze nieuwe Business Manager Marc

TriamFloat

Op 15 september verwelkomt L&D Talents een nieuw gezicht in het management team. Maak kennis met onze Business Manager, Marc van Kooten!

Korte voorstelronde
“Mijn naam is Marc, ik ben 36 jaar en woon met mijn vrouw en ons dochtertje Loïs in Houten. Toen ik op mijn telefoon naar een foto voor bij dit artikel zocht, bleek dat Lois eigenlijk op geen enkele foto ontbreekt. Dus ook niet op deze.”

“Vroeger droomde ik ervan om televisieproducent te worden. Daarom ging ik -na mijn opleiding Theater, Film & Televisiewetenschappen- aan de slag in televisieland. Ik begon onderaan de ladder, deed productiewerk, sjouwde kabels en … kwam er al snel achter dat het wereldje én de mensen helemaal niet bij mij past.”

“Vervolgens rolde ik via-via richting accountmanagement en sales. Ook werkte ik een tijd als recruiter, wat mij waardevolle inzichten gaf. Ik leerde mezelf kennen en stelde vragen, zoals: welke rol speel ik in mijn leven en in dat van een ander? Wat zegt een persoonlijkheid over hoe je in het leven staat? Ik ontdekte in die periode ook dat ik werken met mensen het allerleukste vind. Dat ik kan helpen, meedenken en iemand stappen zie maken.”

Nieuwe stap
“Toen ik werd benaderd door voor deze functie, vertelde de recruiter in vogelvlucht wat de rol van Business Manager bij L&D Talents inhoudt. Er waren direct een paar triggers waarop ik aanging: zoals het leidinggeven aan die experts en hen bijstaan in hun ontwikkeling als onderwijskundig expert en hun adviesrol. Dát is eigenlijk wat er ontbreekt in mijn huidige baan. Daarnaast ben je als Business Manager de linking pin tussen de experts en de opdrachtgevers, ben je onderdeel van het MT van het bedrijf L&D Talents en hoor je ook bij The Human Network.”

“Het is natuurlijk fijn om op een rijdende en succesvolle trein te stappen zoals L&D Talents, en toch moeten ook we scherp blijven en vooruit kijken. Waar willen we staan over 5 of 10 jaar? Hoe blijf je de beste L&D experts aantrekken én behouden? Het is een uitdaging om klanten te helpen met de beste expert voor hun specifieke vraagstuk. In de huidige tijden is dat niet makkelijk, want de vraag naar onderwijskundige experts is groot. L&D Talents zoekt altijd naar nieuwe collega experts waarbij we nooit concessies doen aan onze hoge kwaliteitsstandaarden.”

Team van gedreven experts
“Ik heb veel zin in mijn nieuwe uitdaging en kijk uit naar mijn eerste werkweek. Ik ga een groot bedrijf ontmoeten -zo’n 85 collega’s -  en ben benieuwd naar deze experts. Wat kan ik van hen leren? Natuurlijk kan ik niet bij de klant zijn vraagstuk oplossen. Als Business Manager zoek ik uit welke collega de werkzaamheden wel kan uitvoeren: zij zijn de experts. Die uitdaging, de lol, en een goede samenwerking: daar kijk ik naar uit.”

Feesten en partijen
“Ja, ik heb wel een verrassend feitje over mezelf. Ik ben sinds drie jaar co-zanger in een bandje, we spelen eigenlijk alles waar een beetje energie in zit. We treden op tijdens bruiloftsfeesten, maar ook in de Heeren van Amstel, Tivoli en een keer tijdens Paaspop voor 3000 man. Op het podium staan is echt een hobby van mij.”

TriamFloat
Marc van Kooten /
Business Manager

De experts van L&D Talents hebben een passie voor leren. Neem contact met ons op!