icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij L&D Talents
Nieuws 03/02/2020

Maak kennis met Irene, de nieuwe Business Manager van L&D Talents

triamfloat

Wie zijn de vaste gezichten van L&D Talents? Maak kennis met Irene Hazelaar, onze nieuwe Business Manager.

Kun je jezelf kort voorstellen?
Mijn naam is Irene Hazelaar, ik ben getrouwd met Christiaan en met hem kwam ook zijn lieve dochter Isa in mijn leven. Samen hebben wij 2 zoontjes, Jan en Huub. We wonen in het idyllische Lisserbroek, onder de rook van Amsterdam, heerlijk aan het water. Tijdens en na mijn studie Opleidingskunde in Leiden, werkte ik zowel in profit als non-profit omgevingen.  

Waarom heb je passie voor jouw vak(gebied)?
Mijn grote passie ligt in het ontrafelen van een vraag van een klant, en daarmee aan de slag te gaan. Wat is er nu echt nodig, en hoe gaan we dat met elkaar vormgeven? Hoe kunnen we er voor zorgen dat blijvend ontwikkelen en leren ook echt leuk blijft. Want we kunnen er niet omheen, we moeten als mens continu bijblijven om niet 'obsoleet' te raken. Zelf heb ik veel interesse in gamification, waarbij spelelementen worden gebruikt om leren dus ook echt leuk en interessant te maken. Ik wilde altijd al leren pianospelen, maar had geen zin om elke week naar 'les' te moeten gaan, om daar weer met excuses te komen waarom ik nu alweer niet voldoende had geoefend. Nu heb ik een app ontdekt, waarmee je kan leren pianospelen op een heel aantrekkelijke manier. De app hoort of je de juiste tonen raakt, en je gaat al heel snel popnummers meespelen met een band. Hoe verder je komt hoe meer nieuwe songs je ontgrendeld; heerlijk! Ik speel elke dag zeker een uur, niet omdat het moet maar gewoon omdat ik het echt heel leuk vind, en het gaat ook steeds beter. Op die manier leren inzetten, dat heeft mijn passie.  

Als ik zie hoeveel expertise er binnen L&D Talents rond loopt, popel ik om de potentie die er is nog verder te brengen.
Irene Hazelaar / L&D Talents

Waarom heb je gekozen voor L&D Talents?
Na 15 jaar in veel verschillende organisaties te hebben gewerkt, van start-ups tot in de zorg, heb ik vorig jaar bewust een sabbatical genomen. Die tijd heb ik benut met enerzijds het volgen van een opleiding tot vitaloog. In die opleiding leerde ik hoe je zo vitaal mogelijk kan leven, door bewuster om te gaan met eten en drinken, maar ook door ontspanning, ademhaling, slapen en beweging. Anderzijds wilde ik ontdekken waar ik stond in het leven als professional en als moeder, hoe kon ik die twee passies het beste combineren, zonder in te leveren op de kwaliteit van een van beiden. Aan het einde van het jaar kwam ik in contact met L&D Talents en ging ik als midlancer aan de slag. Voor mij gaf midlancen de ultieme mogelijkheid om als opleidingskundige bij verschillende mooie organisaties aan de slag te gaan en op professioneel hoog niveau te kunnen acteren, in combinatie met het in balans houden van het thuisfront.  

En toen werd ik na 2 maanden werken bij L&D Talents voor de BUM rol gevraagd. Ook hierin merkte ik weer dat er bij L&D Talents echt naar je gekeken wordt. Je talenten en kwaliteiten worden gezien en er wordt ook meteen op geacteerd. Vanuit de BUM rol ga ik het MT versterken. Hierin neem ik ook mijn ervaring als L&D-expert mee. Ik ben bekend met de inhoud van het werk, herken de vragen van de klant, maar ik weet ook hoe het is om in de expert rol te zitten, met alles wat daarbij komt kijken. Als internationaal accountmanager bij Albelli heb ik zelfs over grenzen heen klantcontacten gehad, dus mocht L&D Talents ooit internationaal gaan 😉.  De combinatie van al mijn verschillende ervaringen en expertise ga ik inzetten in mijn nieuwe rol als BUM. 

Vertel iets verrassends over jezelf?
Diep in mij schuilt een nooit verder ontwikkelde actrice. Als kind had ik de droom om actrice te worden en groots en meeslepen te leven. In mijn Amsterdam tijd heb ik acteerlessen gevolgd, die mij overigens ook nu nog in mijn werk helpen. Mijn droom is om ooit een one-woman show te geven, het liefst nog voor mijn 50e. 

Waar kijk je het meeste naar uit?
Ik zou graag mijn collega experts nog meer diepgang en uitdaging wil geven in het vinden van passende opdrachten en nog meer mensen enthousiast willen maken om te komen werken voor L&D Talents. Zeker nu ik zelf hebt ervaren hoe gaaf en dankbaar het is om bij deze club te horen. 

Daarnaast hoop ik samen met mijn collega’s het vak onderwijskunde en opleidingskunde nog meer op de kaart te zetten. Als ik zie hoeveel expertise er binnen L&D Talents rond loopt, popel ik om de potentie die er is nog verder te brengen. We hebben als L&D Talents mooie verhalen te vertellen. Hoe we mensen in beweging kunnen brengen door de inzet van inspirerende leerinterventies. Ik zie er naar uit om met enthousiasme en bevlogenheid samen met de collega's van L&D Talents op dit vlak het verschil te gaan maken binnen werkend Nederland. 

Overzicht nieuws

De experts van L&D Talents hebben een passie voor leren. Neem contact met ons op!