icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij L&D Talents
Nieuws 02/11/2023

L&D Expert Marlijn: “Ik houd van uitdagingen”

L&D Talent

“Mijn liefde voor onderwijs is begonnen op het water”, vertelt onze nieuwe collega Marlijn Hoeijmans - Dros enthousiast. “Ik studeerde Scheikunde, maar vond het geen leuke studie. Daarnaast had ik een baantje als zeilinstructeur, ik gaf bijles en ik werkte op huiswerkbegeleidingsinstituten. Dat vond ik wel heel leuk. Mijn oma zei toen dat ik iets met onderwijs moest gaan doen, en dat advies heb ik opgevolgd.” Na haar studie Onderwijskunde werkte Marlijn bij diverse organisaties voordat ze bij L&D Talents terechtkwam.

Marlijn is op 1 september 2023 bij L&D Talents komen werken als onderwijskundig expert. “Ik vind het een groot voordeel dat je bij L&D Talents een kijkje kunt nemen in de keuken van verschillende bedrijven.” Wat haar daarbij vooral aanspreekt zijn de diverse uitdagingen.

“Bijvoorbeeld hoe je je voortbeweegt in verschillende bedrijfsculturen, en dat je iets leert over de organisatie-sensitiviteit, de hiërarchie, het stakeholdersmanagement et cetera. Daarbij vind ik met name het ontwerpen en ontwikkelen van lesmateriaal en leerinterventies, van klein tot groot, heel interessant om te doen.”

 

Zelfstandigheid bij midlancen

Ze heeft bewust voor het midlancen gekozen omdat ze hierbij zelf bepaalt hoe ze haar financiën inregelt. “Het geeft je een stukje zelfstandigheid. Maar ik moet er wel even aan wennen, want ik heb tot nu toe altijd een vast salaris gehad i.p.v. een variabel salaris zoals bij midlancen het geval is. L&D Talents helpt en ondersteunt je daar echter heel goed bij.”

“Een andere reden dat ik voor L&D Talents heb gekozen, is dat je een grote groep gelijkgestemde collega’s achter en naast je hebt staan. Voor als je ergens tegenaan loopt of wanneer je behoefte hebt aan extra kennis op onderwijskundig vlak.”

Overstap naar het bedrijfsleven

Marlijn heeft een indrukwekkende carrière achter de rug. “Na mijn studie Onderwijskunde ben ik terechtgekomen bij NCOI Opleidingen. Mijn functie was onderwijsontwikkelaar. Ik was verantwoordelijk voor de inhoud van drie hbo-opleidingen: de lerarenopleidingen Nederlands en wiskunde, en de hbo-Master Onderwijskunde.”

“Ik vond het supertof om te doen, maar ik merkte daar wel dat ik liever een andere weg wilde inslaan. Het opleiden binnen bedrijven had mijn interesse, dus ik besloot naar het bedrijfsleven over te stappen.”

Inwerken van medewerkers

Ze kwam terecht bij Coolblue. “En daar ontstond een nieuwe liefde: mijn liefde voor de operatie, de bedrijfsvoering. Ik houd van gedruis, het geroezemoes en de snelheid van een operatie. En van het maken van trainingen die je direct moet kunnen en willen toepassen. Ik heb dat bij hen gedaan voor de klantenservice.”

“Daarna ben ik gestart als trainer en doorgegroeid naar lead-onboarding, ik was verantwoordelijk voor het inwerken van winkel- en klantenservice medewerkers in Nederland, België en Duitsland.” In haar laatste vaste baan was ze werkzaam als manager Learning & Development bij schoonmaakbedrijf Gom.

Onboarding programma’s voor KLM Cargo

Inmiddels is Marlijn gestart met haar eerste interim opdracht bij L&D Talents. “Ze hebben mij gevraagd om de onboarding te maken bij KLM Cargo. Er zijn al verschillende onboarding programma’s aanwezig, maar nu ga ik - samen met een collega van L&D Talents - uniformiteit aanbrengen in het inwerken van de klantenservicemedewerkers van KLM Cargo wereldwijd. Ik heb daar echt superveel zin in.”

Lijkt een baan als L&D Expert bij L&D Talents jou ook interessant? Bekijk dan ook onze vacatures.

Overzicht nieuws
L&D Expert
Marlijn Hoeijmans-Dros /
L&D Expert

De experts van L&D Talents hebben een passie voor leren. Neem contact met ons op!