icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij L&D Talents
Nieuws 03/11/2023

L&D expert Corine Kleefsman zet mensen in hun kracht

L&D Talent

“Ik ben iemand die letterlijk laat zien dat je je leven lang kunt leren en jezelf kunt blijven ontwikkelen”, vertelt onderwijskundige Corine Kleefsman. Ze is op 1 oktober gestart als L&D expert bij L&D Talents. “Het gaat niet alleen om het behalen van een papiertje; het is ook belangrijk om je ervaringen om te zetten in kennis en deskundigheid.”

Corine heeft jarenlang als verpleegkundige in de acute psychiatrie en de verslavingszorg gewerkt. Af en toe gaf ze ook gastlessen aan de Hogeschool in Ede. “Ik merkte dat ik het heel leuk vond om mensen te enthousiasmeren voor ons mooie vak.”

Op een gegeven moment besloot ze om de lerarenopleiding Gezondheidszorg en Welzijn, variant Verpleegkunde, aan de Hogeschool in Utrecht te volgen. “Ik wilde in eerste instantie docent worden. Gedurende mijn opleiding kwam ik erachter dat ik het overdragen van kennis heel leuk vind, maar het docentschap voor mij niet is weggelegd. Ik wil mensen in hun kracht zetten; het continu voor de klas staan en het herhalen van de materie is echter niet mijn ding. Ik houd vooral van uitdagingen en afwisseling.”

Opleiden van mensen

Na haar opleiding is ze gaan werken bij GGZ Nijmegen als praktijkdocent GGZ. “Ik hield me onder meer bezig met bij- en nascholing van de zittende verpleegkundigen en het opleiden en begeleiden van nieuwe mensen. Ik heb daar dus de effectieve verpleegkunde achter me gelaten. Vanuit die context ben ik me steeds meer gaan specialiseren in de richting van adviseur.”

Vorig jaar is ze begonnen met de masteropleiding ‘Leren en innoveren’ in Wageningen. “Ik deed heel veel vanuit mijn onderbuikgevoel, en gebruikte de kennis en kunde die ik in mijn rugzak had. De opgedane kennis in Wageningen kan ik nu heel goed toepassen als expert bij L&D Talents.”

Enthousiast over L&D Talents

Corine is bij L&D Talents terechtgekomen via een vriendin die bij L&D Talents werkt. “Ik werd heel enthousiast van haar verhalen. Wat bij mij een grote rol speelt is het feit dat ik een baanhopper ben. Ik vind het heel fijn om een team of organisatie te helpen om vanuit hun eigen expertise weer verder te gaan in hun ontwikkeling. Op dit moment ondersteun ik als expert een team van Zorgpartners Midden Holland in Gouda en omstreken bij het maken van opleidingsbeleid. Ze zijn bezig met het opzetten van een centrum voor leren en ontwikkelen.”

De eerste ervaringen met midlancen bevallen haar goed. “Je hebt hier de vrijheid van een zzp'er, maar niet de lasten. Je hoeft bijvoorbeeld geen acquisitie te doen, en dat vind ik heerlijk. Bij L&D Talents kijken ze naar jouw wensen, zodat zij een goede match kunnen maken met opdrachtgevers. Wat ik ook heel mooi vind, is dat je solistisch werkt, maar dat je ook kunt sparren met gelijkwaardige collega's. Ik word heel blij van hetgeen ik bij L&D Talents kan doen: de professionalisering, het toekomstbestendig maken, maar ook het gewaardeerd worden voor je expertise, kennis en kunde.”


Lijkt een baan als L&D Expert bij L&D Talents jou ook interessant? Bekijk dan ook onze vacatures 

 

Overzicht nieuws
Corine Kleefsman
Corine Kleefsman /
L&D Expert

De experts van L&D Talents hebben een passie voor leren. Neem contact met ons op!