icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij L&D Talents
Nieuws 20/03/2024

“Het L&D Boost Program trok me erg aan, omdat de overgang van studeren naar werken best wel spannend is”

Iris Oosterveen L&D expert

Iris Oosterveen is in februari begonnen bij L&D Talents binnen het L&D Boost Program. In dit unieke werk- en leerprogramma van één jaar, krijgen net afgestudeerde onderwijskundigen de kans om als L&D expert onderwijskundige interim-opdrachten uit te voeren bij onze opdrachtgevers.

Iris is net afgestudeerd aan de Masteropleiding Educational Science & Technology aan de Universiteit Twente. “Bij het online zoeken naar vacatures kwam ik de website tegen van L&D Talents. Ik zag gelijk het L&D Boost Program, een soort traineeship, en dat trok me erg aan, omdat de overgang van studeren naar werken best wel spannend is. Binnen het L&D Boost Program werken we aan opdrachten, maar daarnaast is er ook veel aandacht voor trainingen. Om de week hebben we training, zoals bijvoorbeeld een training gespreksvaardigheid. Dan wordt er gekeken naar hoe je communiceert, waar je wat kan verbeteren en wat je sterke punten zijn.

Afwisseling en uitdaging

Iris werkt nu aan haar eerste korte opdracht waarin ze een e-learning opstelt over grensoverschrijdend gedrag. Dit doet ze als ‘tussenopdracht’ van vier weken, voordat ze aan een grotere opdracht begint. "Ik werk samen met twee andere starters, die ook net begonnen zijn met het L&D Boost Program, dat is super leuk. Ook is er iemand met meer ervaring die de leiding neemt in dit project." Iris kijkt ernaar uit om opdrachten te gaan doen bij verschillende organisaties en instellingen. "Werken op interim-basis lijkt me interessant, omdat je zo meerdere organisaties ziet, overal een kijkje kan nemen en je niet langdurig op een project zit. Zo houd je afwisseling en uitdaging."

De toekomst ligt open

Iris heeft nog geen duidelijk beeld van welke kant ze graag op zou willen. “Ik hou het voor mezelf heel breed, omdat ik nog maar net kom kijken. Ik heb ook geen verwachtingen en wil er graag achterkomen waar ik energie van krijg en wat bij me past. Of dat nou iets in het onderwijs is of bij een bedrijf, dat maakt voor mij nog niet zoveel uit. Ik hou ervan om met collega’s samen te werken en te sparren en samen tot mooie oplossingen te komen. Dat je vanuit het niets begint en zo samen iets moois neer kan zetten. Daarnaast vind ik leermiddelen ontwikkelen ook erg leuk.”

Twentse nuchterheid

Wat Iris kan brengen bij een opdrachtgever is duidelijk: ze is positief, enthousiast en oplossingsgericht. Zoals het een echte Twentse betaamt, is ze ook nuchter. “Het meest interessante werk vind je in de Randstad, maar ik hou ook van Twente. Dat is een flink stukje reizen, maar dat heb ik er graag voor over. Ik ga graag naar kantoor om collega’s te zien, maar ik kan ook af en toe thuiswerken, dus dat scheelt. Ik vind het erg leuk om nu aan het werk te zijn en haal daar veel energie uit. Ik ben heel benieuwd wat de toekomst mij gaat brengen en hoe ik mezelf ga ontwikkelen.”

Lijkt het L&D Boost Program jou ook interessant? Bekijk dan onze vacature!

Overzicht nieuws
L&D Expert
Iris Oosterveen /
L&D Expert

De experts van L&D Talents hebben een passie voor leren. Neem contact met ons op!