icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij L&D Talents
Nieuws 30/01/2023

De eerste maanden als Business Manager bij L&D Talents: “Het voelde als thuiskomen”

wendy

Wendy Severs startte in november 2022 als Business Manager bij L&D Talents. Haar inwerkperiode is inmiddels voorbij. Hoe bevalt het werken bij L&D Talents? “Continu uitgedaagd worden om te denken in nieuwe mogelijkheden, daar word ik blij van!" Wendy vertelt over haar ervaringen tot nu toe en haar plannen voor 2023.

De rol van Business Manager: een veelzijdige functie

Als Business Manager heb ik een enorm leuke rol”, zegt Wendy. “Ik hou me bezig met allerlei aspecten van de organisatie, dit maakt mijn functie heel veelzijdig. Zo ben ik samen met de zes andere Business Managers verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering van L&D Talents. De afgelopen twee maanden mocht ik meteen intensief meewerken aan het jaarplan en het budgetplan voor 2023. Dat geeft een groot gevoel van eigenaarschap: we bedenken met zijn allen waar we naar toe gaan, hoe we dat gaan doen en daar zetten we onze handtekening onder. Ik vond het leuk om dit bij binnenkomst meteen te kunnen doen.

Daarnaast ben ik sinds 1 januari HR-verantwoordelijk voor een eigen team van 10 experts Ik geef leiding aan ze en begeleid ze in hun professionele en persoonlijke ontwikkeling en ambities. Ik vind het mooi om daarin te kunnen faciliteren.

Ten slotte ben ik samen met de andere Business Managers verantwoordelijk voor sales. Bij ons staat de expert centraal. Waar staat de expert nu? Hoe wil deze zich ontwikkelen? Welke rol wil de expert vervullen? We proberen van daaruit in de markt de vraag op te halen zodat de match altijd gemaakt wordt op kwaliteit, behoefte en continuïteit. Kortom, het is echt een 360 graden rol, we leggen de focus zowel bij de expert als bij de klant.”

Team met sparringspartners

Wendy kon haar eerdere werkervaring direct inzetten bij L&D Talents. “Ik voelde me niet verloren omdat ik alles nog moest leren.”, vertelt ze. “Integendeel: ik kon direct aan de slag en gaandeweg leer ik van alles. Mijn werkervaring bij mijn vorige werkgevers komt hier echt bij elkaar. Zo was ik hiervoor Commercieel Directeur van een opstartend bedrijf. Ik zette daar de lijnen uit om de markt op te komen en heb daar een team opgebouwd. Wat ik echter miste waren collega’s die op hetzelfde niveau opereerden. Hier heb ik een team waar ik verantwoordelijk voor ben, maar ik zit ook in het MT met mensen met dezelfde rol als ik, waardoor ik sparringpartners heb. Dat geeft voor mij een extra dimensie aan deze rol. Daarvoor was ik als Senior Adviseur bij een bedrijf verantwoordelijk voor een eigen regio en zorgde ik voor de aanwas en het behoud van klanten. Dus ook dat neem ik mee naar L&D Talents.

Ik wil nog veel van de experts leren. Wat gebeurt er in de onderwijswereld, waar hebben ze behoefte aan en hoe kunnen we dat faciliteren? Ik ben nog aan het zoeken hoe ik mijn rol daarin kan versterken. Ik vind het niet erg dat ik nog niet alles weet. Die ontdekkingstocht doen we met elkaar.”

Warme verbindende organisatie

L&D Talents vindt ze een hele warme, verbindende organisatie. “Het bedrijf bestaat al best lang en is ook behoorlijk gegroeid, van 40 naar zo’n 90 experts nu. Ik vind het bijzonder dat de experts echt in dienst zijn bij L&D Talents, dit is hun thuisbasis. Er bestaat ook veel wederkerigheid, zowel met de Business Managers als in relatie tot elkaar. Als Business Manager maak ik bewust tijd vrij voor de experts, zodat ze kunnen werken aan hun professionele en persoonlijke ontwikkeling. Maar we geven ze ook de ruimte en tijd om de ervaring die ze opdoen bij de klant te delen en naar de organisatie te brengen. Op die manier borgen we de kwaliteit en de vernieuwing en zijn we altijd up-to-date als organisatie. Dat vind ik heel sterk. Het is niet alleen halen, maar ook brengen. Iedereen draagt zijn steentje bij. Als Business Manager faciliteer je dat door het organiseren van activiteiten. Daar wordt ook echt gebruik van gemaakt en gemist als het er niet is.”

Eigen team van experts

Het werk als Business Manager is dus erg afwisselend en dynamisch. Sinds 1 januari is Wendy verantwoordelijk voor een eigen team van experts. “Mijn werkweek bestaat uit veel verschillende werkzaamheden. Van het voeren van bila- en ontwikkelgesprekken met experts, tot het netwerken en schrijven van aanbestedingen.”, zegt Wendy hierover. “Maar ook bespreken we als Business Managers de leads met elkaar. Welke vraag is er en welke experts hebben we beschikbaar? Zo kunnen we de beste matches maken. En eens in de twee weken vergaderen we als MT, waar we ook strategische thema’s bespreken met elkaar. Ik ben hierin nog op zoek ben naar een goed ritme van 1- op-1 gesprekken, teamsessies en MT-taken. Het is in ieder geval heel afwisselend en het kan ook zomaar omgegooid worden. Je moet snel kunnen schakelen.”

Plannen voor de toekomst

Plannen voor L&D Talents heeft Wendy genoeg. “In ieder geval wil ik samen met de Business Managers zorgen dat we de markt inzichtelijk hebben en een groter marktbereik krijgen. Ik wil zorgen dat we opdrachten binnenkrijgen die passen bij de vraag van onze experts. Met mijn team van experts wil ik ervoor zorgen dat we elkaar inspireren. Niet alleen op onderwijsniveau, maar ook in persoonlijke ontwikkeling. Transparantie en open communicatie vind ik daarbij belangrijk. Ik wil dat alles bespreekbaar mag zijn en dat je vanuit daar met elkaar verder gaat.”’

Voor de groei als Business Manager krijgt ze ondersteuning van The Human Network. “Dit jaar krijgen we een training over bedrijfsvoering, zodat we inzicht krijgen aan welke knoppen je kunt draaien om meer invloed te hebben op de resultaten. Ook worden we meegenomen in de missie en visie van het bedrijf en hoe wij daar aan kunnen bijdragen. Verder heeft The Human Network dit jaar kwartaalmeetings geïntroduceerd, waarbij verschillende bedrijven bij elkaar komen om van elkaar te leren. Dat vind ik echt heel erg inspirerend.”

Wendy kijkt tevreden terug op haar eerste maanden bij L&D Talents. “Ik ben in het team van de Business Managers direct opgenomen als één van hen. Het voelde echt als thuiskomen. En ik heb dat ook ervaren bij de experts, Het zijn open, warme, slimme mensen die tegelijkertijd kritisch zijn. Ze willen het beste uit zichzelf halen en dat probeer ik zelf ook altijd te doen. Ik wil andere mensen daarin inspireren. Ik voel me goed en voldoende gechallenged in de organisatie.”

Overzicht nieuws
TriamFloat
Wendy Severs /
Business Manager

De experts van L&D Talents hebben een passie voor leren. Neem contact met ons op!