icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij L&D Talents
Nieuws 02/09/2019

Collega Joop: allrounder op het gebied van Learning & Development

TriamFloat

Aan tafel zit Joop van Diepen, L&D Expert en sinds elf jaar verbonden aan L&D Talents. “In die tijd is het bedrijf flink gegroeid,” vertelt Joop. “In ons vorige pand in Soesterberg kon je het aantal experts nog op twee handen tellen. Vandaag de dag zijn we met een stuk of 70 collega’s. Wat er nu anders is in vergelijking met de beginperiode? We staan -letterlijk en figuurlijk- dichter bij de opdrachtgever. Destijds werden veel projecten op afstand gedaan, tegenwoordig werken de experts altijd op locatie van de klant. Wat natuurlijk veel efficiënter en bovendien leuker is.”

Als de lijntjes korter zijn, verhoog je de snelheid én, nog belangrijker, de kwaliteit.
Joop van Diepen / L&D Talents

Sinds afgelopen februari is Joop gedetacheerd bij Rijkswaterstaat, waar hij is ingezet als Senior Adviseur Leren en Ontwikkelen op de leerlijn Aanleg, Onderhoud, Omgevings- en Assetmanagement, AO-OAM. “Dat houdt in dat ik met mijn team verantwoordelijk ben voor het landelijke leeraanbod voor alle RWS-medewerkers die werken in het AO-OAM proces. Dat zijn bijvoorbeeld technisch specialisten, contractmanagers, inkoopadviseurs omgevingsmanagers, vergunningverleners of projectmanagers. Een diverse doelgroep die zowel op het hoofdkantoor in Utrecht als in de 7 regio’s werken. 

Joop vervolgt: “Het is een interessante rol, in een grote organisatie. Als meewerkend voorman moet ik alle stakeholders aan boord krijgen én houden en overzicht behouden. Daarnaast bewaak ik – samen met mijn team - het totale leeraanbod en spelen we in op leer- en ontwikkelbehoefte van de medewerkers.”

Met een stuurgroep brengen we de leerbehoeftes van de toekomst in kaart en experimenteren we om tot een uitgebalanceerd leeraanbod te komen.
Joop van Diepen / L&D Talents

Op Joop’s LinkedIn-profiel zie je een indrukwekkend cv op het gebied van L&D. De afgelopen jaren heeft hij gewerkt in tientallen branches en rollen.  

Aan welke opdracht denk je graag terug?
Grijnzend: “Aan mijn samenwerking met de Brandweer Academy. Daar was ik verantwoordelijk voor alle media en maakte ik instructievideo’s over mensen en dieren redden, brandblustechnieken en het openknippen van auto's. Ik was onderwijskundig regisseur en ging samen met een cameraploeg, fotograaf en enkele brandweermannen  aan de slag bij een kazerne. Dat was echt een onvergetelijk leuke opdracht!”

Hoe ben je eigenlijk bij L&D Talents terecht gekomen?
“Collega Annemarie van Bemmel was een van mijn jaargenoten tijdens onze opleiding Onderwijskunde. Zij ging na ons afstuderen bij Float aan de slag en ik besloot om eerst een jaar te reizen. Ik deed een rondje om de wereld, bezocht Zuid-Amerika, Azië en Australië.”

Eenmaal terug in Nederland ging Joop op zoek naar een baan en kwam hij Annemarie op de markt in Amersfoort tegen. “Zij was enthousiast over haar werk en nodigde me uit om eens kennis te maken bij Float. Het is écht wat voor jou, kom eens een kop koffie drinken”.

Zo gezegd zo gedaan. “Inmiddels zijn we elf jaar verder en heb ik sinds 3 jaar een dienstverband als midlancer. Deze contractvorm past goed bij waar ik nu sta. Ik heb de vrijheid van een ZZP’er, met de verbondenheid van een vast dienstverband. Door mijn lange dienstverband weten de Business Managers precies wat mijn talent is, waar ik het beste tot mijn recht kom. Dat zijn de langere opdrachten, waar ik een brede rol heb. Ik ben een all rounder.”  

Ik hou van afwisseling en ken elke branche redelijk goed. Hierdoor ben ik breed inzetbaar.
Joop van Diepen / L&D Talents

Joop is na al die jaren nog steeds op zijn plek. “Ik ben vaak gevraagd om ergens te komen werken, maar ik heb nooit gedacht: hier is het leuker dan bij L&D Talents. Natuurlijk is er de afgelopen jaren veel veranderd en zijn we flink gegroeid.. Maar het is knap dat we ook met 70 man die fijne, professionele cultuur hebben kunnen behouden. Hoe snel je ook groeit: het blijft hetzelfde soort leuke en kundige mensen.”

Experts hebben dezelfde passie, zij zijn pro actief en laagdrempelig. We gaan geregeld een avond stappen of samen eten.
Joop van Diepen / L&D Talents

Ook buiten werktijd ziet Joop zijn collega’s geregeld. “Ons voetbalteam CVC Float, wat staat voor ‘Collegiale Voetbal Combinatie Float’, bestaat sinds een jaar. We schrijven ons als team voor verschillende toernooien in en spelen dan tegen andere bedrijfsteams. Helaas heb ik nu mijn teen gebroken, dus kan ik even niet meedoen. Maar collega Merel (red: Lammers) neemt de honneurs waar.”

TriamFloat
CVC Float: Collegiale Voetbal Combinatie Float

De experts van L&D Talents hebben een passie voor leren. Neem contact met ons op!