icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij L&D Talents
Nieuws 05/03/2020

"Binnen de denk en -werkwijze van Design Thinking kan ik mijn energie kwijt"

triamfloat

Maak kennis met Thomas van den Berg: onze nieuwe collega van L&D Talents. Hij stelt zich aan ons voor!

Kun je jezelf kort voorstellen?
Mijn naam is Thomas van den Berg en momenteel doe ik in deeltijd de master Onderwijswetenschappen aan de Universiteit Utrecht en ik zit nu in de laatste fase van mijn opleiding. In mijn stageopdracht zal ik gaan kijken naar het ontwikkelen van een cursus/training/leertraject voor geïnteresseerde experts om de kennis, vaardigheden en attitude aan te leren van Design Thinking. Ik zal dit doen geheel volgens de denkwijze, werkwijze en projectaanpak van Design Thinking.

Daarnaast ben ik 3 dagen werkzaam als docent/onderwijskundige bij het ROC van Amsterdam bij de Beroepshavo. Dit is een nieuw onderwijsconcept waar studenten in 2 jaar tijd een MBO-niveau 4 diploma kunnen halen. Ik geef onder andere Design Thinking en denk/werk mee aan het ontwikkelen van het curriculum van de Beroepshavo. Ik ben ooit gestart als docent Engels, en ben daarna naast mijn studie voorzitter van de examencommissie geweest en heb meegewerkt aan het ontwikkelen van diverse opleidingen binnen het ROC. 

Naast mijn werk reis ik graag, zo heb ik meerdere reizen gemaakt naar Zuid-Amerika. Verder vind ik het ontzettend leuk om te skiën, en voetbal ik in het weekend. Als jongetje wilde ik altijd piloot worden, daarmee is mijn fascinatie voor vliegen altijd nog blijven hangen. 

Waarom heb je passie voor jouw vakgebied?
Ik heb altijd grote belangstelling voor hoe mensen en organisaties zich ontwikkelen. Ik krijg energie door op een creatieve manier te kijken naar hoe die ontwikkeling dan het beste kan plaatsvinden. Ik ben altijd op zoek naar afwisseling in mijn werk, daarom heb ik mij naast het lesgeven altijd bezig gehouden met het ontwikkelen van leertrajecten. Binnen de denk en -werkwijze van Design Thinking kan ik deze energie kwijt, en probeer ik dit te toe te passen voor het ontwikkelen van leertrajecten.  

Waarom heb je gekozen voor L&D Talents?
Ik heb gekozen voor L&D Talents omdat ik meer wilde zien dan alleen de context van het onderwijs. Met het vak Learning in Organizations van de Universiteit Utrecht ben ik in contact gekomen met L&D Talents en ben ik op het jaarlijkse congres geweest. Wat mij enorm aanspreekt is hoe er op een onderbouwde manier naar creatieve oplossingen gewerkt wordt. Daarnaast ben ik erg warm ontvangen en voelde ik me gelijk thuis.

Vertel iets verrassends over jezelf (of) wat is jouw motto?
Docent op de Universiteit heeft mij enorm geïnspireerd door de complexiteit van leren heel eenvoudig uit te drukken in, ‘veranderen is leren’. Voor mij betekent dat als je iets verandert in je werk, organisatie of je leven, je altijd zult moeten open staan om iets nieuws te leren. Het is daarom mijn overtuiging dat de start van leren het ondergaan is van het ongemak dat je iets niet kan. Als je dat eenmaal hebt overwonnen sta je open om te starten met leren.  

Als je iets verandert in je werk, organisatie of je leven, zal je altijd open moeten staan om iets nieuws te leren.
Thomas / L&D Talents

Waar kijk je het meeste naar uit?
Ik kijk het meest uit naar het succesvol afronden van mijn master Onderwijswetenschappen en mijn stage bij L&D Talents. Ik hoop dat de denk en -werkwijze van Design Thinking een werkende methode wordt voor de experts van L&D Talents.

nieuwsoverzicht

De experts van L&D Talents hebben een passie voor leren. Neem contact met ons op!