icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij L&D Talents
Interview

“Deze baan kost me 100% en levert 120% energie op”

#vrijheid #Beloning
L&D Talents

Merijn Ritmeester verliet de kinder- en jeugdpsychologie om zich te richten op onderwijs en ontwikkeling. Na jaren onderwijsontwikkeling vervolgt hij nu zijn carrière als midlancer bij L&D Talents, die keuze werd vooral ingegeven door de betere werk-privébalans

L&D Talents
Merijn Ritmeester /
L&D Expert & Onderwijs Expert

"Ik begon als kinder- en jeugdpsycholoog", vertelt hij, "maar wist al vrij snel dat ik dit niet de rest van mijn leven wilde blijven." Merijn legt uit dat hij zich liever bezighoudt met de groei van mensen vanuit een normale situatie, dan met het oplossen van problemen. Zo rolde hij het onderwijs in, en begon hij als docent bij Hogeschool Saxion.

Onderwijsprogramma’s

Zes jaar later maakte hij de overstap naar opleidingsgroep NCOI, waar hij de uitdaging aanging om met minimale middelen zo goed mogelijk onderwijs te maken. "Die ervaring had ik nooit willen missen", zegt hij. “Maar na een tijdje voelde het alsof ik niet echt bijdroeg aan de kwaliteit en waarde in het onderwijs. Ik hield me bezig met het efficiënt inrichten van goede onderwijsprogramma’s, en dat was continu zoeken naar een balans tussen marges en inhoud. Eigenlijk zocht ik een functie waarin ik meer kon laten zien, dat we trots zijn op wat we doen en hoe we ons vakgebied zo mooi mogelijk maken."

Het midlance-model van L&D Talents

L&D expert Lisa Höfte, die een opdracht bij de NCOI kwam vervullen, bracht de oplossing. “Haar enthousiasme was aanstekelijk", zegt Merijn. "Ze vertelde me over het midlance-model van L&D Talents en het werken als expert. Het bood volgens haar veel vrijheid, tegen een beloning die je in het onderwijs niet verdient - of beter gezegd: niet krijgt."

Solliciteren bij L&D Talents

Na een kopje koffie bij L&D Talents was Merijn verkocht. Helaas kwam toen COVID-19 en werden veel opdrachten, en zijn sollicitatie, on hold gezet. Een jaar later trok hij weer aan de bel, omdat het nog steeds kriebelde. “Ik had gesolliciteerd op een andere baan, waarvoor ik binnen een week moest beslissen. Toen ik L&D Talents belde, boden ze aan om het sollicitatieproces in vijf dagen te doorlopen, zodat ik nog één dag had om te beslissen. Alleen al die manier van denken... zo praktisch, echt een verademing", vertelt Merijn.

Goede werk-privébalans

De keuze was voor Merijn snel gemaakt. "Ik heb er geen seconde spijt van gehad, midlancen past echt supergoed bij mij. De werk-privébalans, het gevoel van vrijheid, de autonomie, en de loonstrook zijn gevoelsmatig 10 keer beter dan in mijn vorige baan. Je hebt de vrijheid van een zzp’er, zonder de zorgen. En daarnaast heb ik collega’s met wie ik me echt verbonden voel.”

Adviseur én projectleider

Op dit moment is Merijn onderwijskundig inhoudelijk adviseur bij de Hogeschool Utrecht, waar hij een grote, net voltooide onderwijsvernieuwing doorontwikkelt. Daarnaast is hij projectleider bij Windesheim voor de basisopleiding voor docenten, gericht op het verbeteren van de didactische bekwaamheid.

120% energie

"Ik vind het heerlijk om 2 dagen met het ene en 2 dagen met het andere bezig te zijn", zegt hij enthousiast. "De vorige baan kostte me 60% energie en leverde me 50% op. Deze baan kost me 100% en levert 120% energie op. En ook dat brengt de balans waarnaar ik op zoek was."

Is midlancen iets voor jou?

Midlance test
Ontdek in 10 korte vragen of jij een potentiële midlancer bent. Je ziet de uitslag direct!
Doe de test!
L&D Talents
Merijn Ritmeester /
L&D Expert & Onderwijs Expert

De experts van L&D Talents hebben een passie voor leren. Neem contact met ons op!