icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij L&D Talents
Blog 27/02/2023

‘Tijdens het L&D Boost Program maakte ik grote stappen als L&D expert'

TriamFloat

Als pas afgestudeerde onderwijskundige begon Michelle Kromojahjo in februari 2022 met het L&D Boost Program: een werk- en leertraject van een jaar, vergelijkbaar met een traineeship. Nu ze klaar is met dit traject, neemt ze je graag mee in haar ervaring: ‘Ik kan niet anders zeggen dan dat ik hele grote stappen heb gemaakt.’

L&D Expert
Michelle Kromojahjo /
L&D expert

‘Op 1 februari 2022 begon mijn avontuur: ik mocht starten met het L&D Boost Program! Na een warm ontvangst en een fijne onboarding startte ik in mijn tweede week gelijk op interim opdracht. Super spannend om gelijk écht aan de slag te gaan, maar met de continue begeleiding van mijn buddy (een collega van L&D Talents die je op weg helpt) en mijn managers, startte ik vol goede moed.’

Eerste onderwijskundige opdracht

‘Mijn eerste interim opdracht was fijn gekaderd – iets waar L&D Talents zorgvuldig naar kijkt bij experts. Zo zorgen ze ervoor dat je niet gelijk aan het zwemmen bent in de L&D wereld. Ik mocht aan de slag met het ontwerpen en ontwikkelen van leeroplossingen voor een online leerplatform. Dat betekent dat ik veel in gesprek was met mijn opdrachtgever, de doelgroep en inhoudsexperts: wat is de behoefte en welke kennis past bij die leerdoelen? Wanneer ik dat in kaart had, ging ik aan de slag met ontwikkelen volgens het ADDIE-model, die kennen we allemaal wel. Ondertussen werd ik steeds zelfstandiger en deden mijn buddy en managers een stapje terug.’

Vrijdag = kantoordag

‘Bij L&D Talents bestaat op vrijdag de ‘kantoordag’. Een dag waarbij je niet op interim opdracht zit, maar tijd hebt om te werken aan je eigen professionalisering. In mijn eerste maanden als expert had ik twee van deze dagen. Deze dagen stonden vaak in het teken van workshops, trainingen, kennismaken met collega’s, intervisiemomenten of even sparren met de andere experts. Ik vond het zelf heel fijn om in een week én te werken én te leren. Had ik weer iets nieuws geleerd tijdens een training? Dan kon ik dat gelijk de week erna eens uitproberen. Klinkt als een goede combinatie, toch?’

Ontwikkeling van onderwijskundige staat voorop

‘Geloof mij als ik zeg dat een jaar echt voorbij vliegt. Elke maand besprak ik met mijn manager m’n ontwikkeling. Als ik nu terugkijk op hoe ik vorig jaar binnenkwam, kan ik niets anders zeggen dan dat ik hele grote stappen heb gemaakt. Ik was een pas afgestuurde onderwijskundige met theoretische kennis over ons vak en ervaring met lesgeven aan basisschoolkinderen. Maar ik kan nu wel echt zeggen dat ik een expert ben met veel meer kennis en ervaring over leren en ontwikkelen. Dit heb ik kunnen laten zien in een laatste opdracht tijdens het L&D Boost Program, waarin je tijdens een rollenspel een klantgesprek voert. Het doel: de klantopdracht binnenslepen én laten zien welke kennis en ervaring jij in huis hebt. Gelukkig kan ik die kennis en ervaring de komende jaren nog meer uitbreiden, want de trainingen, workshops en intervisiemomenten houden niet op als het L&D Boost Program voorbij is!’

Meer weten?

Ben je na het lezen nieuwsgierig geworden en wil je graag meer weten over het L&D Boost Program? Neem dan gerust contact op met Michelle óf met Business Manager Annick Groot. Ze vertellen je graag meer!

Overzicht blogs
L&D Expert
Michelle Kromojahjo /
L&D expert

De experts van L&D Talents hebben een passie voor leren. Neem contact met ons op!