icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij L&D Talents
Blog Onderwijs 20/07/2021

Terugblik op mijn tweede opdracht bij de TU/e

L&D Talents

Halverwege maart 2020 kreeg ik via LinkedIn een berichtje voor een mogelijke opdracht bij de Technische Universiteit Eindhoven. Corona was net de nieuwe realiteit geworden en mijn opdrachten bij Avans Hogeschool en ROC Mondriaan net ten einde. Ik heb eerder een opdracht gedaan voor de faculteiten Industrial Design en Bouwkunde en had super veel zin in een weer opdracht bij de TU/e.

Expertise

Onderwijs

Onderwijs: vakgebied met eigen vraagstukken

Over deze expertise

Halverwege april 2020 was het al zover en mocht ik als kwaliteitszorgmedewerker voor de faculteiten Natuurkunde en Elektrotechniek aan de slag, o.a. voor het voortzetten van de PDCA-cyclus en het doen van onderzoek naar impact van formatieve toetsing op slagingspercentages. Tegelijkertijd is de TU/e een sollicitatieprocedure gestart om voor deze functie structurele bezetting te zoeken. Eerder was de onderwijskundige binnen de faculteiten gecombineerd kwaliteitszorgmedewerker en onderwijskundig adviseur. Door de hogere werkdruk vanwege Corona en digitalisering van het onderwijs is het noodzakelijk geworden hier losse functies van te maken en het aantal fte uit te breiden.

Halverwege juni 2020 zat mijn rol als kwaliteitszorgmedewerker er alweer op en is de functie intern vervuld. Gezien het vele onderwijskundige werk kon ik binnen de faculteit Elektrotechniek blijven in een andere rol gericht op onderwijskundig ondersteuning en advies richting docenten. Het professionaliseren en stroomlijnen van het digitale toetsproces vanaf het nieuwe academisch jaar (september 2020) was een mooie uitdagende opdracht voor na de zomer.

L&D Talents

Het hele academisch jaar 2020/2021 stond in het teken van online onderwijs en digitale toetsing. Een zeer uitdagende en leuke rol om ieder kwartaal de docenten weer te informeren over het nieuwe beleid, mee te krijgen in de processen rondom onderwijs en toetsing, en te trainen met de digitale (toets)systemen. Elk kwartaal ging het weer een beetje beter; collega’s waren meer en meer op elkaar ingespeeld, verantwoordelijkheden steeds helderder en docenten getraind.

Na bijna 1,5 jaar (!) heb ik eind juli 2021 de TU/e verlaten om met zwangerschapsverlof te gaan. Ik kan oprecht terugkijken op een bijzonder fijne tijd. Het thuiswerken en op afstand alle nieuwe collega’s leren kennen is mede door de gastvrijheid van alle TU/e collega’s zeer goed gegaan. Bedankt iedereen!

Overzicht blogs
Expertise

Onderwijs

Onderwijs: vakgebied met eigen vraagstukken

Over deze expertise

De experts van L&D Talents hebben een passie voor leren. Neem contact met ons op!