icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij L&D Talents
Blog 25/09/2018

Succesvoller zijn in je werk? Hocus pocus… focus!

blog Baukje

Het is vast niet voor het eerst dat je dit hoort: ‘Breng focus aan, dan ben je succesvoller.’ Zoals zo vaak geldt echter; zeggen is één, doen is twee. Je weet dat focus je verder zal brengen, maar de dingen van alledag roepen ook om aandacht. Er is zo vaak ook zoveel interessant! Focus aanbrengen is niet makkelijk en in het begeleiden van consultants help ik ze daarbij. Met overtuiging mag ik wel zeggen, want ja, ook ik heb ervaren dat focus mij succesvoller maakt.

Sinds half januari ben ik weer aan het werk na de geboorte van onze dochter. Voor mijn verlof was ik als business manager verantwoordelijk voor twee branches: Onderwijs en Techniek & Industrie. Twee markten waarin wij momenteel mooie opdrachten doen. Het gaf mij afwisseling en een brede scope, van Shell en FrieslandCampina tot ID College en de Erasmus Universiteit. 

Beide branches hebben hun eigen uitdagingen en ontwikkelingen, maar ook kwam ik nog regelmatig overlap tegen. Bijvoorbeeld: hoe leid je Proces Operators op de werkvloer goed op van MBO niveau 2 naar niveau 3? Bij dit soort vraagstukken komen Onderwijs en Techniek & Industrie mooi bij elkaar en kunnen ze elkaar positief beïnvloeden. Aan de andere kant was mijn scope, ik noemde het al, zeer breed. Anders gezegd: ik had een zeer brede focus.

Extra inspiratie, meer nieuwe ideeën 

Nu ik weer vol energie ben begonnen na mijn verlof hebben we besloten als MT om de focus in de brancheverdeling anders aan te brengen. Voor mij betekent dit dat ik me volledig mag inzetten voor onze Onderwijs relaties. Mijn focus is nu volledig gericht op het Onderwijs. 

Ik merk aan mezelf dat dit mij helpt in mijn relatie naar opdrachtgevers toe, ik zie en leg nog sneller verbanden tussen vraagstukken en opdrachtgevers. Ook de experts worden extra geïnspireerd om met nieuwe ideeën voor klantbijeenkomsten en andere events te komen. 

Na een succesvolle avond gericht op kennisuitwisseling over de ontwikkelingen in het MBO met onze experts, collega’s van PlusTalent en FreeFloaters, zie ik de mails met ideeën voor een volgende bijeenkomst alweer voorbij vliegen. Fantastisch om die betrokkenheid te zien. Uiteraard halen wij ook de behoefte op bij onze opdrachtgevers, dus als u een speciale wens heeft, laat het me weten!

Trucje of gewoon doen?

Even terug naar het begin, waarom hocus pocus.. focus? Ik heb voor deze titel gekozen omdat het soms een trucje lijkt, het aanbrengen van focus in je werkzaamheden, maar in werkelijkheid moet je het gewoon doen! Breng focus aan in wat je doet, voor langere of kortere tijd. Het zal je in ieder geval helpen succesvol te zijn. 

Overzicht blogs

Meer weten over onze dienstverlening? Neem contact op!