icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij L&D Talents
Blog 31/03/2020

Ondernemen in onzekere tijden

rutger

Amper drie weken geleden, meldde ik me op het internet met de L&D Talents-index als graadmeter voor de economie. Immers langlopende trends en snel opkomende pieken en dalen in de economie voelt L&D Talents in haar opdrachten.

Toen ik op woensdag het blog schreef kon ik niet bevroeden dat op vrijdag alle KLM-opdrachten per direct ingetrokken zou den worden. Dit virus kwam direct heel dichtbij! In de slipstream werden een aantal andere opdrachten die zouden starten on hold gezet. Natuurlijk is het logisch en L&D Talents beweegt mee met de klantvragen.

Je merkt in deze dagen – direct na de eerste dreun – dat het land collectief zoekende is naar, ja naar wat eigenlijk? Leren op afstand, examineren op afstand, on-line onboarding, zorgen dat de dienstverlening zo goed mogelijk overeind blijft.

Elke sector heeft andere vragen: de gezondheidszorg heeft vragen rondom acute onboarding, toetsing en leren op afstand. Het onderwijs heeft veel vragen rondom het overeind houden en aanpassen van het primaire proces nl. lesgeven en examinering, ook op afstand natuurlijk

In een beperkt aantal situaties zie je dat er plots kansen komen. Het is nu het moment om groot onderhoud aan de Schipholtunnels te plegen. Als je de originele planning aanhoudt weet je dat je meer overlast gaat creëren. Ook wij worden gevraagd om versneld te leveren en om samen met inhoudsexperts – die normaal meer dan een volle werkweek met hun eigenlijke taken hebben – materialen te ontwerpen en te ontwikkelen.

Het blijft een spannende situatie: als dienstverlener/detacheerder in de tertiaire dienstverlening is groei in een acute recessie niet aan de orde. Wel willen we zichtbaar blijven in de markt en met onze collectieve kennis en ervaring Nederland inspireren. Dit doen we met blogs en inhoudelijke artikelen, maar ook met kostenloze telefonische spreekuren en met het delen van onze ervaringen.

Natuurlijk zijn we in voor opdrachten en willen we graag aan het werk blijven.

Vooralsnog hebben we wat gaten in de bezetting en zitten we wat ruimer in onze jas. We zien haperingen in de economie en zijn blij dat we een goed gespreide portefeuille hebben.

Overzicht blogs

De experts van L&D Talents hebben een passie voor leren. Neem contact met ons op!