icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij L&D Talents
Blog 22/01/2024

L&D expert Sarah Hollan: ‘Mijn hart is bij KLM een stuk blauwer geworden!’

KLM L&D Talents

Een van de leuke dingen aan werken bij L&D Talents is het kijkje in de keuken dat je bij heel veel bedrijven mag nemen. Ik werk sinds 2015 bij L&D Talents en heb in de tussentijd al wietplantages mogen ontmantelen, een 24-uurs dienst bij de brandweer mogen draaien én mogen meelopen bij een van de meest geavanceerde supermarktdistributiecentra. Hier kwam nu een nieuw hoogtepunt bij: ik mocht in verband met mijn opdracht bij KLM de Purser en Senior Purser op een intercontinentale vlucht observeren en 4 dagen proeven van het crewleven!

TriamFloat
Sarah Hollan /
L&D expert

Voor KLM voer ik een opdracht uit rondom het promotiebeleid voor Cabin Attendants en Pursers. Voor mij tot nu toe een van mijn meest uitdagende maar ook meest leuke opdrachten. Als er een nieuw promotiebeleid komt, heeft dit uiteraard veel invloed op de bestaande trainingen en opleidingen. Maar bij een organisatie als KLM komen hier nog tientallen andere stakeholders bij, zoals de afdelingen Planning & Assignment, Cabin Crew Management, Recruitment, Communicatie en - uiteraard - de vakbonden.

Coördinatie van nieuwe trainingen

Als projectleider vanuit Learning & Development coördineer ik de ontwikkeling van de nieuwe trainingen en de afstemming hierover met alle verschillende stakeholders. Voor mij ligt de uitdaging hierin vooral in alle politieke gevoeligheden die er liggen. Als externe duurde het even voordat ik doorhad welke gevoeligheden er allemaal liggen uit het verleden en welke belangen welke afdeling heeft. Maar nu ik wat meer zicht heb in de verhoudingen en het politieke speelveld binnen dit grote bedrijf, wordt mijn opdracht steeds leuker.

 

KLM L&D Talents

Didactisch goed ontwerp

Wat een gepuzzel om niet alleen voor een didactisch goed ontwerp te zorgen, maar dit ook nog in het financiële plaatje te laten passen en dit logistiek gezien te kunnen realiseren. Ik kijk nu al uit naar de voldoeding van wanneer het eindelijk is gelukt! Ik geniet van de gesprekken met alle stakeholders en wordt enorm aangestoken door hun enthousiasme omtrent het werken aan boord. Het is geweldig om te zien hoeveel passie mensen hebben als het gaat om memorabele momenten aan boord te creëren.

Werkzaamheden observeren

Voor deze opdracht kreeg ik de kans om mee te gaan met een Purser en Senior Purser op een intercontinentale vlucht om hun werkzaamheden te observeren. En nadat ik 12 uur lang achter de Purser en Senior Purser aan boord aan heb gehobbeld, met de landing in de cockpit mocht zitten en 3 dagen lang met de crew ‘op de route’ (zo noemen we dat in de vliegwereld) heb doorgebracht kan ik zeggen dat mijn hart toch wel een heel stuk blauwer is geworden. “Maar zou jij dan niet ook willen gaan vliegen?” vragen veel van mijn KLM-collega’s mij tegenwoordig. Op dit moment niet, maar ik heb het zeker niet volledig afgeschreven.

Bekijk ook eens de LinkedIn posts van L&D experts LisanneSandraLisa en Maaike over hoe zij het werken bij L&D Talents ervaren. En lees de blog van L&D expert Inge over waarom het zo interessant is om bij L&D Talents te werken. Lijkt een baan bij onze organisatie jou ook interessant? Bekijk dan zeker onze vacatures.

Overzicht blogs
TriamFloat
Sarah Hollan /
L&D expert

De experts van L&D Talents hebben een passie voor leren. Neem contact met ons op!