icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij L&D Talents
Blog 05/11/2021

Het L&D Boost Program: "maatwerk bieden is juist één van de leuke dingen aan het vak!"

Triamfloat TFCE

Na een spannende selectiedag en een pitchronde mocht ik mijn avontuur bij L&D Talents beginnen. Samen met zeven startende onderwijskundigen begon ik aan het L&D Boost Program Het was een warm welkom: ik kwam in een bedrijf terecht waar collega’s werken met veel ervaring en kennis die ze ook graag met je willen delen. Gedurende het traject ben ik op workshops en trainingen gestuurd om zowel mijn onderwijskundige vaardigheden als mijn vaardigheden in de consultancy meer te ontwikkelen en al snel mocht ik ook op opdracht bij een opdrachtgever.

De workshops werden verzorgd door L&D Talents collega’s. Dat ging bijvoorbeeld over hoe je een blended leertraject ontwerpt of hoe je een e-learning bouwt. Maar ook praktische zaken kwamen aan bod zoals een eerste kennismaking met je opdrachtgever of hoe je kan omgaan met verschillende stakeholders binnen een organisatie. Bij de workshops van collega’s werden veel voorbeelden en ervaringen uit de praktijk besproken die echt hielpen om de stof tot leven te brengen. Het mooie is dat iedereen een eigen aanpak heeft en elke opdracht of organisatie is ook weer anders. Ik heb daarvan geleerd dat er nooit één perfecte manier is om onderwijs vorm te geven. Maatwerk bieden is juist één van de leuke dingen aan het vak!

Daarnaast heb ik tijdens het L&D Boost Program nieuwe dingen geleerd over mezelf. Ik weet nu beter wat mijn sterke kant is en hoe ik mijn kwaliteiten kan inzetten bij een klant. Bij L&D Talents heb ik geleerd dat ik kan vertrouwen op mijn eigen kennis en dankzij de trainingen kreeg ik een goede basis om op opdrachten te gaan. Wel zo fijn, want aan de slag gaan bij een klant is toch heel wat anders dan studeren!

Mijn eerste opdracht was voor TenneT: de beheerder van het hoogspanningsnet in Nederland. Hier heb ik een opleidingsprogramma voor technici ontwikkeld. Samen met een inhoudsexpert ben ik toen aan de slag gegaan om de belangrijkste werkzaamheden van een technicus te identificeren. Op basis daarvan hebben we leerdoelen opgesteld en nagedacht hoe we deze doelen konden bereiken met behulp van stukjes theorie, instructie en praktijkoefeningen. Toen de opleiding daadwerkelijk van start ging, mocht ik er ook bij zijn om de instructeurs te ondersteunen. Het was ontzettend gaaf om te zien hoe het programma wat ik had gemaakt tot leven kwam!

Voor mij zit de kracht van het L&D Boost Program erin dat je met een groep start. Ondanks dat iedereen op eigen opdrachten gaat, kun je wel je ervaringen delen en van elkaar leren. Zeker in een periode waarin we ook nog vaak thuis werkten, had ik daar erg veel aan.

In februari start er een nieuw L&D Boost Program Wil je meer weten over dit unieke werk- en leerprogramma? Bekijk de vacature.

De experts van L&D Talents hebben een passie voor leren. Neem contact met ons op!