icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij L&D Talents
Blog 28/10/2022

Het L&D Boost Program biedt mij veel kansen als startend L&D expert'

TriamFloat

Onze L&D expert Anne Biezemans begon in september 2022 met het L&D Boost Program: ons unieke werk- en leerprogramma van een jaar, vergelijkbaar met een traineeship. Ze vertelt je graag hoe ze de eerste twee maanden bij onze organisatie heeft ervaren.

Anne: ‘Ben jij benieuwd hoe een net afgestudeerde expert zich wegwijs maakt in het L&D werkveld? Dan neem ik je graag mee in mijn beleving! De afgelopen weken maakte ik een vliegende start als Learning & Development expert binnen het programma. Dit programma biedt veel kansen voor mij als starter. Zo mocht ik direct op opdracht bij de opdrachtgever, terwijl de aandacht nog volop is gericht op mijn eigen ontwikkeling als L&D expert. Het L&D Boost program heeft ervoor gezorgd dat de overgang van de collegebanken naar het werkleven voelde als een zachte landing.’

De eerste weken bij L&D Talents

‘Kennismaken met collega’s, samen veel koffietjes drinken en mezelf vol nieuwsgierigheid onderdompelen in mijn nieuwe opdracht. Zo zagen mijn eerste weken bij L&D Talents eruit. Ik leerde L&D Talents kennen als een open en hartelijke organisatie waar collega’s je graag willen ontmoeten. Al snel hadden we het over de interessante L&D opdrachten waar zij aan werken. Toen mijn opdracht overeenkomsten bleek te hebben met die van een collega, nodigde ze mij uit om een ochtend mee te kijken. Erg waardevol, omdat ik op een laagdrempelige manier van haar kon leren in de praktijk!’

TriamFloat

Goede begeleiding en sparren met L&D Talents-buddy

‘Na de eerste drie weken voelde ik me al aardig wegwijs binnen L&D Talents. Inmiddels heb ik het onboarding traject doorlopen waardoor ik het reilen en zijlen als startende consultant nu goed begrijp. Ik spreek wekelijks met mijn L&D Talents buddy. Met hem kan ik sparren over al mijn vragen en ideeën. De begeleiding van de managers ervaar ik ook als prettig. Ze stellen zich betrokken op en stimuleren mij om mijn ervaringen, processen en ontwikkelpunten te delen. Hierdoor blijf ik bewust bezig met mijn persoonlijke groei.’

Workshops volgen met andere experts

‘Binnen L&D Talents zie ik nog regelmatig mijn mede experts. Dit is niet alleen heel gezellig, maar ook leerzaam. We volgen samen verschillende workshops waar we onszelf ontwikkelen op zowel persoonlijk als L&D inhoudelijk vlak. Voor mij geeft iedere workshop een nieuwe stip op de horizon. Ik weet steeds beter wat ik de komende jaren als L&D expert wil bereiken.’

Veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling

‘Inmiddels werk ik twee maanden bij L&D Talents. Zoals je misschien is opgevallen, staat het programma in het teken van ‘persoonlijke ontwikkeling’ en ‘leren in de praktijk’. En dat terwijl er altijd een mooi L&D Talents team voor je klaarstaat. Als ik terugkijk op deze eerste weken, zie ik overduidelijk dat ik enorm gegroeid ben. Ik weet nu bijvoorbeeld hoe ik in de praktijk verhelderende gesprekken kan voeren met de opdrachtgever om tot een mooi eindresultaat te komen. Ook het praten met collega’s geeft mij veel energie! Ik spreek ze regelmatig in de wandelgangen of tijdens de gezellige vrijdagmiddagborrel op kantoor. Zie ik jou daar binnenkort ook?’

Anne op Instagram

In een vlog op Instagram vertelt Anne over haar (werk)leven in het L&D Boost Program én over de start bij haar eerste opdrachtgever: VTOI NVTK. Benieuwd? Bekijk de video hier
 
Wil je meer weten over het L&D Boost Program? Bekijk dan onze vacature. Heb je een vraag voor Anne? Neem gerust contact met haar op.

Overzicht blogs

De experts van L&D Talents hebben een passie voor leren. Neem contact met ons op!