icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij L&D Talents
Blog 16/12/2019

Een ode aan de werkomgeving: "The sky is the limit"

KLM

L&D Talents ondersteunt een breed scala aan organisaties op het gebied van leren en ontwikkelen. Meestal niet vanachter onze laptop in Utrecht, maar op locatie bij de klant. Dit heeft verschillende voordelen: we leren (afdelingen van) de organisatie, medewerkers en werkstructuren goed kennen en het contact met betrokkenen is laagdrempelig. Hierdoor kunnen we de leervraag beter doorgronden en worden de resultaten door de klant gedragen.

Daarnaast is er nog een groot bijkomend voordeel: we komen terecht in de meest bijzondere werkomgevingen. Te mooi om voor ons zelf te houden, vinden wij. Daarom verschijnt er vanaf nu maandelijks een blog over één of meerdere bijzondere werkomgevingen, met vandaag op het programma: Luchtvaart.

Inwerktraject bij KLM
In 2019 hebben meerdere L&D Talents-collega’s meegewerkt aan een groot project bij KLM. Dit project stond voor hen in het teken van het ontwerpen en ontwikkelen van een inwerktraject (initial) voor het nieuwe grondpersoneel dat de vliegtuigen afhandelt. Voor dit inwerktraject zijn allerlei soorten leerinterventies ontwikkeld. Onder andere een training in de hoogwaardige simulatieomgeving, diverse e-learnings, VR en werkplekleren op het platform geven invulling aan het inwerktraject. De simulatieomgeving, waar medewerkers kunnen oefenen met hun werkzaamheden zonder dat te doen op het platform zelf, heeft een paar weken geleden zelfs het nieuws gehaald.

Het doel van het inwerktraject is dat het nieuwe grondpersoneel kennis maakt met KLM en hun toekomstige werkzaamheden veilig en snel kan uitvoeren. Om een inwerktraject te ontwikkelen dat aan deze doelstelling voldoet, is het belangrijk dat je goed in beeld hebt welke kennis en vaardigheden het grondpersoneel nodig heeft om op het platform aan de slag te kunnen. Van het uitladen van het vliegtuig tot het uitleveren aan de bagageband: wat komt het grondpersoneel hier tegen? En welke stappen moeten worden genomen om het vliegtuig snel én veilig te kunnen afhandelen?

Om antwoord te krijgen op deze vragen liepen L&D Talents-collega’s meerdere keren mee op de werkvloer Te midden van de blauwwitte KLM-voertuigen analyseerden zij de werkomgeving en het werkproces van het grondpersoneel, om deze input mee te nemen voor de ontwikkeling van het inwerktraject. Dat is nog eens wat anders dan een dag op kantoor, nietwaar?

Vanuit mijn werkomgeving zag ik om de haverklap vliegtuigen de lucht in vliegen of weer veilig landen. Ik kan je vertellen dat je met zo’n uitzicht regelmatig last krijgt van vakantiekriebels.
Mariëlle / L&D Talents
marielle
Collega Mariëlle

Opleidingen bij Schiphol Operations (OPS)
Niet ver van de collega’s bij KLM werkt collega Marieke Megens bij Schiphol Operations. Hier houdt zij zich bezig met het ontwikkelen van een opleiding over het systeem “Wilbur” voor Senior Airport Control Coördinators. Zij zijn verantwoordelijk voor het faciliteren en regisseren van alle processen die nodig zijn voor passagiers en airlines. Je kunt hierbij denken aan bagageafhandeling, passagiersstromen, aankomen en vertrekken van vliegtuigen en sneeuw- en gladheidsbestrijding.

Je voelt het al aankomen, ook de werkomgeving op Schiphol is niet alledaags. Een werkplek op de terminal, met uitzicht op de luchtverkeersleidingstoren, zorgt ervoor dat je wordt ondergedompeld in het luchtvaartlandschap. Om een beeld te krijgen waar de Senior Airport Control Coördinators 24/7 de passagiersstromen bijsturen, komt Marieke ook regelmatig bij het regiecentrum van Schiphol. Wat er nog op haar wishlist staat? Een bezoekje aan dé toren van Schiphol natuurlijk.  

Werken op locatie werkt inspirerend en geeft een goede inkijk in de werkzaamheden van de doelgroep. Dit nemen wij mee in onze adviezen en leeroplossingen waardoor goed kunnen aansluiten bij de behoefte van de klant. Benieuwd naar wat L&D Talents voor jouw organisatie kan betekenen? We kijken graag samen naar de mogelijkheden!

Overzicht blogs

De experts van L&D Talents hebben een passie voor leren. Neem contact met ons op!