icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij L&D Talents
Blog 17/01/2020

Een ode aan de werkomgeving – Historische gebouwen

Merel

L&D Talents ondersteunt een breed scala aan organisaties op het gebied van leren en ontwikkelen. Meestal niet vanachter onze laptop in Utrecht, maar op locatie bij de klant. Dit heeft verschillende voordelen: we leren (afdelingen van) de organisatie, medewerkers en werkstructuren goed kennen en het contact met betrokkenen is laagdrempelig. Hierdoor kunnen we de leervraag beter doorgronden en worden de resultaten door de klant gedragen.

Daarnaast is er nog een groot bijkomend voordeel: we komen terecht in de meest bijzondere werkomgevingen. Te mooi om voor ons zelf te houden, vinden wij. Daarom verschijnt er maandelijks een blog over één of meerdere bijzondere werkomgevingen, met vandaag op het programma: Historische gebouwen.

Het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV)
Bij het IFV werken verschillende collega’s in het gebouw van de voormalige Rijksbrandweeracademie (RBA). In dit indrukwekkende gebouw in Schaarsbergen, wat overigens midden in het bos staat, is nu het IFV gevestigd. Eén van onze opdrachten bij het IFV is het herzien van de basisopleiding voor de brandweer.

Hoe bijzonder is het om te werken aan de ontwikkeling van de brandweeropleiding in een gebouw dat al ruim 40 jaar brandweerhistorie kent? Eind jaren 70 bouwde architect Jan Verhoeven het brandweerinternaat voor een klein aantal gebruikers. De studenten van de Rijksbrandweeracademie zaten hier intern, wat inhoudt dat zij woonden, werkten en theorieles kregen in hetzelfde gebouw.

Verschillende verbouwingen tussen 2012 en 2016 hebben ervoor gezorgd dat het IFV nu gevestigd is in het pand. De hotelkamers zijn vervangen voor werkruimtes en de meeste badkamers zijn vervangen door opslag- en archiefruimtes. De voormalige sportplaats voor studenten én standplaats van de 12 brandweervoertuigen die de RBA rijk was, is omgebouwd tot een grote congreszaal.

Zie je dan helemaal niks van het oude internaat terug? Jawel hoor. Collega Vivanne van Oorschot: “Het is zo bijzonder gebouwd, dat je gelijk merkt dat de voormalige functie van het gebouw geen kantoorruimte was. Daarnaast hebben sommige kantoren zelfs nog een badkamer uit het oude internaat.”

Het Klein Seminarie
Ook zitten er L&D Talents-collega’s op opdracht bij de Politieacademie. Hier werken zij aan diverse projecten: instellingsbrede, systematische kwaliteitszorg, verbetering van de bachelor Policing en het ontwerpen en ontwikkelen van e-learnings voor eerstelijns politieagenten.

In het rijtje ‘Historische gebouwen’ mag de concernlocatie van de Politieacademie niet ontbreken. Het Rijksmonument is in 1935 gebouwd en doet qua uitstraling denken aan ‘het rijke Roomse leven’ van die tijd. Met een korte onderbreking van de Duitse bezetting, heeft het gebouw tot 1968 gediend als Aartsbisschoppelijk Klein Seminarie. Jongens tussen de 12 en 18 jaar werden hier klaargestoomd voor het Groot Seminarie waar ze een opleiding tot priester konden volgen.

Het prachtige pand, dat sinds 1973 in dienst staat van de Politieacademie, heeft zich dus al die tijd geleend voor onderwijs. Dat geeft toch een extra dimensie als je als L&D Talentser (met een bovengemiddelde passie voor leren) door het gebouw loopt.

Werken op locatie werkt inspirerend en geeft een goede inkijk in de organisatie. Dit nemen wij mee in onze adviezen en leeroplossingen waardoor goed kunnen aansluiten bij de behoefte van de klant. Benieuwd naar wat L&D Talents voor jouw organisatie kan betekenen? We kijken graag samen naar de mogelijkheden!

Overzicht blogs

De experts van L&D Talents hebben een passie voor leren. Neem contact met ons op!