icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij L&D Talents
Blog 31/03/2022

Een kijkje in het (werk)leven van Tim Wassen

triamfloat

Business Manager zijn bij L&D Talents is een zeer diverse functie met een enorme reikwijdte aan werkzaamheden en verantwoordelijkheidsgebieden. Het hoofddoel is het creëren en behouden van passende onderwijskundige opdrachten voor onze experts, deze commerciële verantwoordelijkheid ligt niet bij onze experts, zij kunnen hierdoor vooral doen waar hun hart ligt en dat is onderwijskunde.

Een Business Manager bij L&D Talents heeft een team van experts waar hij/zij leiding aan geeft. Deze experts vinden in hun team verbinding, samenwerking, kennisdeling en meerdere gesprekken op jaarbasis in het kader van hun persoonlijke ontwikkeling. Tot besluit: bedrijfsvoering; we zijn marktleider en willen marktleider blijven, hierdoor kijkt en denkt een Business Manager altijd een paar stappen vooruit, kent de markt als geen ander, weet wat er speelt maar behoudt tegelijkertijd oog en oor voor (financiële) resultaten en creëert vanuit commercieel ondernemerschap nieuwe mogelijkheden.

Genoeg gepraat, ik neem je mee in mijn werkweek!

TriamFloat
Tim Wassen /
Business Manager

Maandag

Ik breng mijn kinderen naar het kinderdagverblijf en loop uiteindelijk iets na 09.00 uur het kantoor binnen aan de Orteliuslaan 855. Ik start direct mijn laptop op, want ik heb een online afspraak met een dame die voor ons intervisie verzorgt. Een belangrijk initiatief waar het merendeel van onze experts graag gebruik van maakt.

Vrijwel naadloos start de volgende online afspraak met onze Marketing Manager. Wekelijks bepalen we samen de content voor onze Social Media kanalen en bespreken we de beoogde effecten. In dit overleg komt ook het idee op tafel om uit te schrijven wat een Business Manager zoal doet…. Zie hier het resultaat!

Ik spring na deze meeting snel in de auto en reis naar Amsterdam. Onderweg zet ik een oude playlist op van de Counting Crows en terwijl ik netjes 100 rijd, zing ik mee met ‘big yellow taxi’. Ik kom aan op mijn bestemming, althans dat zegt mijn navigatie…. Er wordt gewerkt aan de weg en ik schijn te moeten keren en daarna direct rechts te moeten afslaan… Hoe dan?! Met het drukke A10 verkeer nog in mijn binnenspiegel rijd ik maar een extra rondje, voordat ik ga zoeken welk gebouw ik moet zijn.

tim
tim

Eenmaal binnen, besef ik mij wederom dat het geweldig is om op zoveel verschillende plekken te komen waar je even mag binnenkijken in letterlijke zin maar ook op het gebied van leren en ontwikkelen. De klant die ik bezoek is een beursgenoteerd Nederlands trust – en ondernemingsbeheerbedrijf waar expert Danique Jansen is gedetacheerd om een sensationeel traineeship te ontwikkelen. Ik bezoek haar en de klant om de samenwerking tussentijds te evalueren en kan alleen maar constateren dat alle partijen meer dan enthousiast zijn! Vol energie stap ik weer de auto in!

Ik meer nog even aan op kantoor in Utrecht waar ik nog wat telefoontjes pleeg, daarna haal ik de kinderen op van het kinderdagverblijf.

triamfloat

Dinsdag

Tijdens het lezen van de krant en het drinken van mijn koffie, werp ik een korte blik op mijn telefoon die tegenwoordig in disco modus staat qua scherm. Note to myself: nieuwe telefoon regelen.

Ik zie dat mijn dag bestaat uit veel overleggen, maar wel met een leuke mix. De klantevaluatie met een grote beheerder van het hoogspanningsnet in Nederland maakt grote indruk op mij. Doorgaans evalueer ik een samenwerking met de betreffende inhurende manager, maar vandaag zat ik met een inhoudsdeskundige (een techneut). Ik vond en vind het heel bijzonder hoe hij de samenwerking onder woorden wist te brengen met expert Suzanne Beving. Het blijft echt bijzonder hoe experts inhoud weten te transformeren in leeroplossingen zonder dat ze zelf de inhoud beheersen. Na meer dan 4 jaar in dit vak ben ik nog altijd trots op onze experts!

Ik sluit de dag af met onze nieuwste aanwinst Ria in de functie van Sales Support. We doorlopen al mijn projecten en bepalen welke acties er nodig zijn t.b.v. een volledige administratie.

Omdat ik mijn dochters beloofd had dit keer wel op tijd op het kinderdagverblijf te zijn, stap ik iets na 16 uur in de auto.

Woensdag

Het is alweer woensdag! Ik start thuis rustig op met koffie en stap dan in de auto naar De Bilt. Vanuit mijn woonplaats maar 20 minuten rijden. Ik heb afgesproken met expert Martijn Mom. Tijdens een wandeling bespreken we de volgende opdracht voor Martijn en specifiek met welke ingrediënten.

De juiste match maken, passend bij de ambities en drijfveren van een expert is misschien wel het mooiste aan dit vak.
Tim Wassen / L&D Talents

Na een wandeling meren we aan bij een hotel met een zonnig terras waar we genieten van een heerlijke lunch en tegelijkertijd ook weer verder praten over (persoonlijke) ontwikkelingen.

triamfloat

Op de terugweg naar mijn auto tref ik een wanhopig ouder echtpaar aan die hun Daihatsu op zeer vakkundige wijze nagenoeg tegen een andere auto hebben geparkeerd en constateren dat ze er nu niet meer uit kunnen zonder schade te maken. Ik stel voor om de auto uit de benarde positie te bevrijden en stap met mijn respectabele lengte van 2.02m in deze Daithatsu (voor de kenners: een Cuore). Met mijn schoenmaat 46 trap ik direct 2 pedalen tegelijk in. Als een wonder 😉 bevrijd ik de auto uit deze benarde positie en laat een stralend ouder stel achter die mij in tienvoud bedanken.

Ik rijd terug naar kantoor want ik moet mij gaan voorbereiden op een teamsessie die ik ’s avonds heb met mijn team. We gaan Thais eten en we gaan met elkaar onze plannen en ambities bespreken voor 2022.

lunch

Het is een gezellige en interessante avond met lekker eten en enthousiaste reacties van iedereen. Moe maar voldaan stap ik om 20.30u pand uit waar ik letterlijk de laatste ben en het licht mag uitdoen. Bij thuiskomst ligt iedereen al in bed en tref ik alleen een overactieve teckel aan die graag een rondje wil lopen.

Donderdag

Vandaag heb ik een dagje vrij genomen, het is zulk mooi weer en de agenda laat het toe! De kindjes zijn op de opvang, dus samen met mijn vriendin ga ik naar het mooie Den Haag en kopen we de plaatselijke kinderkleding winkel ‘Petit Bateau’ bijna leeg (zucht). Ik trakteer mijzelf nog op Apple Airtags: zo’n gadget die je niet nodig hebt, maar toch koopt. Een heerlijke dag in alle opzichten.

Bij thuiskomst check ik mijn mail en voicemail en onderneem ik nog wat kleine acties voordat we de kids ophalen bij mijn schoonouders.

triamfloat

Vrijdag

Vandaag is het kantoordag en sinds het loslaten van alle corona-maatregelen kunnen we elkaar ook weer fysiek ontmoeten! Ik stap als verantwoordelijk Business Manager binnen bij themagroep Onboarding: een succesvolle themagroep die de afgelopen maanden en jaren een prachtige bijdrage hebben geleverd qua kennis – en inzichten rondom dit thema. We proosten op de goede resultaten.

Ik heb nog een interessant ontwikkelgesprek met één van mijn experts Vivanne van Oorschot. Vlak voor haar zwangerschapsverlof doorlopen we in een mooi dialoog haar ontwikkelpunten en staan we stil bij voorbeelden uit de praktijk.

Ik heb vandaag ook nog een interessant gesprek om ons jaarlijkse 24u uitje te finaliseren. Het programma is rond, de activiteiten zijn geregeld, er is een mooi hotel geboekt EN uiteraard een mooie L&D Talents goodie! En heel wat goodies zijn de afgelopen jaren voorbij gekomen, maar de naam L&D Talentser draag je dan ook met veel trots!

Aan het einde van de dag is er een borrel in ons restaurant en stappen we langzaam het verdiende weekend in.

Wil jij ook aan de slag als Business Manager bij L&D Talents? Bekijk dan onze vacature!

24uur
TriamFloat
Tim Wassen /
Business Manager

De experts van L&D Talents hebben een passie voor leren. Neem contact met ons op!