icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij L&D Talents
Blog 04/07/2022

Een kijkje in het (werk)leven van Marc van Kooten

marc

Hoe ziet een werkweek van een Business Manager van L&D Talents eruit? Dat wisselt ontzettend, maar onze collega Marc van Kooten geeft je graag een kijkje in zijn afgelopen (werk)week.

TriamFloat
Marc van Kooten /
Business Manager

Maandag

De week begon voor mij op een hele fijne en ontspannende manier, namelijk op Vlieland! Een heerlijk weekendje weg afsluiten met een dagje werken in de tuin van een gehuurd huisje. Na wat ruzie met de WiFi kon ik dan toch aftrappen, terwijl vrouw en kind nog aan het genieten waren van het strand.

Met de gemakken van tegenwoordig was het geen probleem om enkele experts, klanten en collega MT leden te spreken. En dat terwijl ik in de lunchpauze lekker kon uitwaaien!

Dinsdag

Weer lekker naar kantoor! Thuiswerken is fijn, maar er gaat weinig boven het directe en snelle contact met je collega’s. We beginnen de dinsdag zoals gebruikelijk met een operationele MT meeting, waar we de lopende klantvragen behandelen, de beschikbaarheid van de experts in kaart brengen en met elkaar overleggen wat de beste match daartussen is.

Tussen de middag rij ik naar Joop, een van de sterkhouders van onze populatie. Ik lunch een heerlijk broodje zalm in zijn tuin terwijl we bijpraten over de ontwikkelingen binnen L&D Talents, maar ook de uitdagingen bij de opdrachtgever. Ik neem een kleinigheidje voor hem mee, want je komt natuurlijk niet met lege handen bij iemand thuis!

Ik sluit de dag af op kantoor door bij te praten met het team wat namens L&D Talents bij een van onze opdrachtgevers zit. De fantastische dynamiek tussen deze vijf collega’s zorgt er voor dat ze mij weer aansteken met hun enthousiasme en ook dat de opdrachtgever bijzonder blij is met het werk dat ze leveren. Dat doet een mens goed na een lange dag!

triamfloat
Triamcadeau

Woensdag

Weer een dagje met een mooie combinatie tussen onderweg en kantoor. Ik trap af met een goed gesprek met een van de experts, waarna ik in de auto spring voor een kop koffie met een tevreden opdrachtgever. 

Ik bespreek met haar de lange termijn plannen van haar organisatie, en spar over de toegevoegde waarde die wij als partner wellicht kunnen bieden. Met een hoofd vol leuke plannen en kansen voor experts rij ik terug naar Utrecht.

Als ik terug ben is het tijd om te focussen op de bedrijfsvoering van L&D Talents, de forecast voor de komende maanden moet gemaakt worden. Waar verwachten wij onze successen te halen? Waar kunnen of moeten we op gaan bijsturen? Altijd een interessant onderwerp in de vakantiemaanden!  

triamfloat
Bijpraten

Donderdag

De focus op de interne processen zet zich door op de donderdag. Daar beginnen we namelijk met een uitgebreide kennismaking met de nieuwe CFO van The Human Network, de holding waar wij trots op zijn om onderdeel van uit te maken. Het wordt een heel interessant en leuk gesprek, op menselijk en zakelijk vlak. Het geeft ons als MT direct handvatten om te kijken waar wij op korte en lange termijn op willen focussen.

Dit trekken we na een gezellige gezamenlijke lunch door in ons strategisch MT overleg, iets wat 1 keer per maand voor komt. Alle lange termijn plannen en persoonlijke portefeuilles passeren hier de revue. Waar willen wij als L&D Talents voor staan? Hoe brengen we dat tot uiting?   

De dag sluiten we af met een Meet & Eat, een initiatief waar we inhoud en gezelligheid zoveel mogelijk willen combineren. Dit keer was een fysieke bijeenkomst helaas niet mogelijk, dus lieten we een klein borrelpakketje bezorgen bij alle experts. We werden door enkele studenten meegenomen in het leerrendement van onze eigen themagroepen, een mooi moment voor reflectie dus!

chips
Borrelpakketje

Vrijdag

De vrijdag mag ik beginnen met het periodieke ontwikkelgesprek met 1 van onze experts. Het is fijn om met je collega’s te kunnen nadenken over de lange termijn van hun ontwikkeling, en om er samen achter te komen hoe je elkaar het beste verder helpt. Ik vind het heel bijzonder om met iemand te mogen sparren over alles van pragmatische voorbeelden tot karaktereigenschappen. Daarna overleg ik met een ander over de opdracht bij 1 van de opdrachtgevers in mijn portefeuille (Overheid). We stellen de houdbaarheid van de opdracht aan de kaak, is het nog passend voor haar?

Ik sluit de dag af met werving, want door alle leuke dingen die we mogen doen blijft L&D Talents groeien en bloeien. Dus hoe gaan we daar mee om? Hoe groeien we op een verantwoorde manier zonder daarbij die belangrijke cultuur en kernwaarden uit het oog te verliezen? Allemaal interessante vraagstukken waar ik aan het einde van een mooie week graag nog even over peins.     

Dan zit het er weer op en sla ik de laptop rond 5 uur dicht, tijd voor een feestje en maandag weer een nieuwe week!  

Ook iets voor jou?

Heb jij -net als Marc- interesse in zo'n afwisselende functie? L&D Talents is op zoek naar een nieuwe Business Manager! 

Bekijk de vacature
TriamFloat
Marc van Kooten /
Business Manager

De experts van L&D Talents hebben een passie voor leren. Neem contact met ons op!