icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij L&D Talents
Blog 22/12/2018

Benieuwd hoe deelname aan het L&D Boost Program nou écht is? Marjolein vertelt het je!

TriamFloat

Ken je het L&D Boost Program al? In dit unieke traject krijg je als onderwijskundige de kans om te starten als expert! In september 2019 start er weer een nieuwe lichting experts. L&D expert Marjolein doorliep het vorige L&D Boost Program én vertelt je hier graag meer over!

triamfloat
Marjolein Tabak /
L&D expert
Het L&D Boost Program is een prachtige kans om jezelf in een sneltreinvaart te ontwikkelen, op meer dan alleen onderwijskundig gebied!
Marjolein Tabak / L&D Expert

Wat was ik blij toen ik na een pittige selectiedag werd uitgekozen om met vijf anderen aan het L&D Boost Program 2018 deel te nemen. Naast dat het mij ontzettend leuk leek, zag ik het ook als een mooie kans om bij veel verschillende bedrijven ervaring op te doen als onderwijskundige. Nu ben ik al weer vier maanden aan het werk en het eind van het jaar is een mooi moment om eens terug te kijken op de rollercoaster die het L&D Boost Program heet!

Ten eerste heb ik enorm veel geleerd in eigenlijk een korte tijd. Zo heb ik veel onderwijskundige ervaring opgedaan, zoals het ontwerpen van inwerktrajecten, het ontwikkelen van e-learnings en het toepassen van werkplekleren. Daarnaast heb ik ook veel geleerd. Hoe begin je met projecten? Hoe maak je jezelf snel thuis in een organisatie? Hoe bouw je een goede relatie op met je opdrachtgever? Allemaal nuttige vaardigheden om te ontwikkelen. Maar het meest leerde ik eigenlijk nog over mijzelf. Welke opdrachten en organisaties passen het best bij mij? En waar liggen mijn talenten en verbeterpunten? Je wordt tijdens zo’n traineeship natuurlijk uitgedaagd, dus je leert jezelf goed kennen!

Ten tweede was het gewoon ontzettend leuk. Ik zit op opdracht bij twee totaal verschillende bedrijven: KLM en WILA (een fabrikant van kantpersonderdelen) en het leuke is dat je je als onderwijskundig consultant helemaal mag verdiepen in de werkzaamheden van dat bedrijf. Hoe vet is het om achter de schermen bij Schiphol te mogen kijken en om een vliegtuig te taxiën? En hoe leuk is het om je eens te verdiepen in iets waar je eigenlijk niets van af wist; het productieproces in een fabriek? Door de afwisseling en het feit dat je iedere dag weer iets nieuws leert, ga ik elke ochtend met plezier naar mijn werk. Daarnaast is het heel fijn om het L&D Boost Program samen met vijf andere trainees te doen. Je maakt allemaal precies hetzelfde mee en dat zorgt ervoor dat je leuke dingen met elkaar kunt delen, maar soms ook even lekker stoom kunt afblazen. Het is bijzonder hoe snel we een hechte groep zijn geworden!

In februari start er weer een nieuwe L&D Boost Program en ik kan eigenlijk elke net afgestudeerde onderwijskundige aanraden om zich aan te melden. Het is een prachtige kans om jezelf in een sneltreinvaart te ontwikkelen, op meer dan alleen onderwijskundig gebied. En daarnaast is het erg waardevol om dit samen met een groep medetrainees mee te maken! Dus: aanmelden!

Meer informatie
triamfloat
Marjolein Tabak /
L&D expert

Ook meedoen aan de L&D Talents Career Experience? Neem contact op!