icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Integration & Application Talents
Nieuws Integratie 12/07/2022

'Integration & Application Talents voelt als een warm bad’

Whitehorses

Yogesh Wankhede (39) sloot zich dit voorjaar aan als midlancer bij Integration & Application Talents. De Lead System Architect uit India, stapte tien jaar geleden over van Java naar Pega en specialiseerde zich in het financiële domein. Via projecten in India en Londen belandde hij vier jaar geleden in Nieuwegein. Hij voelt zich thuis in Nederland én – sinds kort - bij Integration & Application Talents. Zijn motto: “Omring jezelf met goede mensen, dan zal je steeds beter worden.”

Afgelopen april kwam Yogesh als midlancer voor Integration & Application Talents werken. Op dit moment werkt hij aan een project voor het Ministerie van Justitie in Zwolle, naar volle tevredenheid.

Expertise

Integratie

Integratie

Over deze expertise

Selectie voor Google

Na de middelbare school specialiseerde Yogesh zich in de IT; eerst via een diploma Advanced Computing, daarna door het succesvol afronden van een Master in de Computer Science. Dat hij talent heeft voor het IT-vakgebied bleek toen hij meteen na zijn Advanced Computing-diploma uit drieduizend kandidaten werd uitgekozen om als Software Engineer voor Google te mogen werken. “Op die selectie was ik erg trots. Het was geweldig om daar je carrière als IT’er te mogen starten.”

Snijvlak tussen business en IT

Na die eerste job betrad Yogesh de IT-wereld van banken en verzekeraars. Hij werkte onder meer voor de zorgverzekeringstak van Principal Financial Group en Bank of New York. “Ik merkte dat ik het interessant vond om hier in de keuken te kijken. Bovendien was ik nog op zoek naar een branche waarin ik mij kon specialiseren en onderscheiden. Die niche werd het financiële- en verzekeringsdomein.” Yogesh besloot in het verlengde van deze keuze over te stappen van Java naar Pega. “De meeste Business Process Management-producten draaien op Pega. Via het ontwikkelen van BPM-applicaties krijg je inzicht in de business, en juist dat snijvlak tussen business en IT spreekt mij het meeste aan.”

Overstap naar Londen

Als Pega Architect voerde hij IT-projecten uit in de bancaire wereld en in 2017 vroeg een groot consultantbureau hem om voor Barclays in Londen te komen te werken. “Ik had tot dan toe alleen nog maar in mijn geboortestad Pune gewerkt en mijn vrouw en ik hadden een dochtertje van een jaar oud. Ergens in de herfst arriveerden we in een druilerig Londen. Dat was wel even slikken. Gelukkig heeft Londen een grote Indiase gemeenschap en werkte ik in een internationaal team met leuke collega’s.”

Next stop: Nieuwegein

Na een jaar in Londen, wilde Yogesh toch graag een andere omgeving ontdekken. Hij solliciteerde en vertrok in 2018 met zijn zwangere vrouw en hun 2-jarige dochter richting Nieuwegein. “De ontvangst in Nederland was ongekend gastvrij, en dat goede gevoel zou niet meer weggaan. De mensen zijn sociaal, vriendelijk en oprecht geïnteresseerd in elkaar. Omdat ik beter wilde kunnen communiceren, heb ik snel Nederlands geleerd op A2-niveau.”

Na bijna vier jaar begon het te kriebelen. “Ik dacht er al een tijdje over om als freelancer aan de slag te gaan. Een ex-collega was eerder al overgestapt naar Integration & Application Talents. Hij vertelde over midlancen en dat leek mij ook wel wat, vanwege de vrijheid, het hoge inhoudelijke niveau en de verdiensten. Enige uitdaging was dat ze bij Integration & Application Talents alleen mensen aannemen die goed Nederlands spreken. Ik ben meteen gestart met een nieuwe taalcursus, op een hoger niveau.”

Hoogstaande kwaliteit

Eenmaal op gesprek bij Integration & Application Talents was de keuze snel gemaakt. “Als ik voorheen een opdracht deed, wist ik nooit wat de opdrachtgever voor mij betaalde. Bij Integration & Application Talents is alles volledig open en inzichtelijk. Dat geeft een goed gevoel, vertrouwen. Maar wat ik misschien nog wel belangrijker vind: de mens achter de IT’er en de inhoud staan hier centraal. Integration & Application Talents ziet en behandelt IT’ers niet als money making machines.

Het is een werkcultuur die goed bij Yogesh past. “De mensgerichte, transparante benadering heb ik in mijn carrière niet eerder ervaren. Daarnaast spreekt de opzet van de organisatie mij aan, met de stabiele basis van House of Talents. En tot slot waren het hoge niveau van de interim opdrachten en de hoogstaande kwaliteit van de experts in het team een belangrijke reden om voor Integration & Application Talents te kiezen. Een Indiaas gezegde luidt: Omring jezelf met goede mensen, dan zal je steeds beter worden. Mijn inschatting is dat dit gezegde voor mij bij Integration & Application Talents zeker opgaat.”

Overzicht nieuws
Expertise

Integratie

Integratie

Over deze expertise
Yogesh Wankhede
Yogesh Wankhede /
Integratie expert

Wil je deel uitmaken van een groep gedreven en ambitieuze experts? Stuur ons jouw cv!