icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Integration & Application Talents
Nieuws 05/06/2024

25 jaar midlancen bij Integration & Application Talents

Jaap van 't leven en Richard Delsing Integration & Application Talents

Afgelopen week was Jaap van ’t Leven 25 jaar in dienst bij Integration & Application Talents! Om Jaap op de exacte dag zelf te verrassen ging Business Manager Richard Delsing naar zijn woonadres nabij Deventer, waar hij op dat moment thuis werkte.

Ervaring als Midlancer

Jaap vertelt: “Precies 25 jaar geleden werd ik aangenomen door de oprichter en grondlegger van het Midlancer concept. Hij legde mij toen een Midlance arbeidsovereenkomst voor. Ik heb dit contract destijds laten lezen door een deskundige uit mijn netwerk. Die gaf als reactie dat hier geen speld tussen te krijgen was, zo eerlijk en transparant”.

In al die jaren ontwikkelde Jaap zich tot een zeer seniore Oracle DBA. Hij vertelt over een hoogtepunt in zijn carrière bij Integration & Application Talents: “Iedereen herinnert zich nog wel het mogelijke gevaar van de millennium bug, de angst dat vitale computersystemen zouden crashen. Wij kregen bij mijn opdrachtgever Ahold een zeer kostbaar voorstel van een software leverancier om dit probleem vooraf te herstellen. We besloten toen om zelf in één weekend in PL/SQL zelf een oplossing te programmeren. En die werkte!”

Sfeer en steun

Jaap heeft in de afgelopen decennia nooit overwogen om van werkgever te veranderen. “De sfeer was altijd goed, ook onder collega-experts. We werkten aan hele mooie interim-opdrachten en de Business Managers zorgden voor een soepele transitie van opdracht naar opdracht.’’

Op persoonlijk vlak kende Jaap een behoorlijke tegenslag. Zijn nierfunctie ging een paar jaar geleden serieus achteruit, waardoor hij 3 keer per week 3 uur moest dialyseren. Omdat dit geen permanente oplossing zou bieden, bood een goede vriend hem spontaan zijn nier aan. Na deze niertransplantatie gaat het tegenwoordig weer goed met Jaap en gelukkig ook met de donor. “In mijn periode van dialyseren en operaties is de ondersteuning vanuit Integration & Application Talents echt fenomenaal geweest.”

Jaap van 't Leven 25 jaar in dienst

Balans tussen werk en privé

Zittend voor zijn woonboerderij oogt Jaap als een tevreden mens. “Sinds een jaar huur ik de boerderij als beheerder van de Volksterrenwacht Bussloo. In mijn vrije tijd ben ik amateur astronoom met specialisatie in Kometen en Meteoren. We geven dan ook vaak presentaties over deze onderwerpen aan scholen en bedrijven”.

Jaap lijkt een mooie balans te hebben gevonden tussen werk en privé. Eén dag per week is hij fysiek aanwezig bij zijn opdrachtgever Rijkswaterstaat; de andere dagen werkt hij vanuit huis. “Ik ben verantwoordelijk voor het beheer van circa 200 Oracle en 200 Postgress databases. In deze kritische systemen worden gegevens bijgehouden over onder andere bruggen, sluizen, het wegennet en waterstanden. Dag en nacht worden deze databases door mij en mijn collega’s gemonitord.’’

Overzicht nieuws

Wil je deel uitmaken van een groep gedreven en ambitieuze experts? Stuur ons jouw cv!