icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Dev Talents
Nieuws Microsoft development 05/04/2022

Welke .NET-technologieën zijn hot?

Foto van een man die met gekruisde armen staat, achter hem zijn bomen

Het .NET-framework blijft zich ontwikkelen en bedrijven als Microsoft en Azure blijven erin investeren. Onze experts die dagelijks met .NET te maken hebben, weten er alles van. Alessandro Lo-Presti vertelt met welke actuele .NET-technologieën hij te maken heeft.

Expertise

Microsoft development

.NET'ers die impact maken

Over deze expertise

Als ervaren .NET developer is Alessandro goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Bovendien vindt hij het leuk om te blijven leren en nieuwe dingen uit te proberen, zoals hij eerder al eens vertelde. Welke trends ziet hij en met welke technologieën werkt hij het liefst?

Sitecore

"Niet zo gek, want het is mijn specialisatie. Sitecore bestaat al langer, maar er zit een flinke community achter die actief bezig is het te laten groeien. Wat ik erg aantrekkelijk vind, is dat je een website helemaal kunt personaliseren en iedere bezoeker zo een site krijgt die aansluit op de eigen interesses. In een tracking-systeem wordt een profiel opgebouwd van bezoekers zodra ze op een website komen. Die pagina wordt steeds persoonlijker naarmate het trackinggedrag wordt verrijkt met meer details, zoals pagina's die de gebruiker eerder bezocht. Dit gaat uiteraard in overeenstemming met de AVG: mensen kunnen altijd aangeven dat ze niet willen worden gevolgd.
Om de zoveel tijd komt er een nieuwe versie uit met nieuwe functionaliteit en nieuwe mogelijkheden. Wat nu ook populair is, is een de mogelijkheid in Sitecore componenten aan de voorkant te integreren met JavaScript."

Foto van een man die tegen een boom aan staat

Microsoft Azure

"Ik heb in het verleden veel gewerkt met opensource-oplossingen en met Amazon Web Services, maar de laatste tijd is er veel vraag naar specialisten op het gebied van Azure. Ik heb zelf ook binnen een jaar een spoedcursus gevolgd om alles rond tooling voor Amazon te leren. Dat vond ik goed te doen, zeker omdat ik wel ervaring had met cloudomgevingen en het vooral zo is dat veel onderdelen net een iets andere naam hebben. Eigenlijk hebben opdrachtgevers het liefst dat ervaring met Azure op je cv staat. Bij mijn huidige opdrachtgever ben ik er nu ook volop mee aan de slag. 
Sommige services zijn heel goed in geïntegreerd in Azure, zoals Azure DevOps om de voortgang en alles wat gerelateerd is aan sprints bij te houden."

Azure Cognitive Search

"Binnen het Azure-landschap is dit een interessante ontwikkeling waar ik me nu ook flink op focus. Het is een zoektechnologie-stack binnen Azure waarmee je heel gedetailleerde zoekopdrachten kunt uitvoeren op gekoppelde data binnen Azure. Bij mijn huidige opdrachtgever gebruiken we het bijvoorbeeld voor het zoeken van kandidaten voor vacatures binnen een aantal kilometers binnen een bepaald coördinatiepunt. Zo kun je als bedrijf een 'eigen' Google introduceren, waarbij je heel veel zelf kunt bouwen."

Expertise

Microsoft development

.NET'ers die impact maken

Over deze expertise
Eporta: Alessandro Lo-Presti
Alessandro Lo-Presti /
Senior Microsoft .NET Developer en Sitecore Developer

Dev Talents is dé thuishaven voor software developers. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?