icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Dev Talents
Nieuws Microsoft development 11/03/2020

"Zodra ik over nieuwe technieken hoor, ga ik direct uitzoeken wat het is"

developer

Sitecore developer Alessandro Lo-Presti programmeert al sinds zijn elfde. De rode draad in zijn carrière: zélf leren én zoveel mogelijk leren. “Bij nieuwe technieken wil ik zo snel mogelijk weten hoe het werkt, wat je er mee kan en hoe ik het kan toepassen in mijn werk.”

Expertise

Microsoft development

.NET'ers die impact maken

Over deze expertise
Ik wil zoveel mogelijk met techniek bezig zijn
Alessandro Lo-Presti / Dev Talents

Je zit sinds je elfde al ‘in de computers’. Waar komt die fascinatie voor techniek vandaan?
“Ik was al veel bezig met ontdekken wat een computer kan, naast natuurlijk de toffe games. Mijn vader gaf me een tijdschrift waar een korte tutorial in stond over hoe je websites in html moest bouwen. De techniek sprak mij direct heel erg aan. Ik ben toen ‘af gaan kijken’ hoe andere websites gebouwd zijn, heb Java geleerd via een boek uit de winkel en ben Delphi gaan leren om applicaties te maken.”

Kun je je eerst project nog herinneren?
“Jazeker. Ik wilde graag PHP te leren zodat ik websites kon maken. Omdat ik een project nodig had om mee te oefenen heb ik een fansite voor Mortal Kombat gemaakt. Ineens ging de website heel erg lopen, er kwamen in de piek 1000 unieke bezoekers per dag. Ik heb hier veel experimentjes gedaan: een module voor nieuwsberichten gebouwd met commentaar-module, een gastenboek opgezet, polls ontwikkeld waarin vragen beantwoord konden worden. Omdat je toen nog moest betalen voor de bandbreedte én het naast mijn studie te veel tijd kostte om het te blijven updaten ben ik er uiteindelijk mee gestopt.”

Het zelf-leren lijkt een rode draad in je leven. Hoe uit zich dit?
“Het is inderdaad een lopende trend in alles wat ik doe: ik houd van het leren van de techniek en de uitdaging. Ik heb bijvoorbeeld enorm fanatiek gesnowboard. Het begint met gewoon naar beneden komen, dan kijk je wat je nog meer kan. Ik ging off-piste boarden en wilde weer een stap verder toen ik dat eenmaal onder de knie had. Ik ging freestylen en ben op hoog niveau gaan schansen. Zo houd ik mezelf bezig; je wordt steeds beter, technisch wordt het steeds ingewikkelder. Dit komt ook terug in mijn werk: ik vind het leuk om te leren en ben altijd op zoek naar nieuwe technische uitdagingen, hoe ‘zwaarder’ hoe beter.”

Blijf altijd leren en kijk om je heen naar wat er nog meer kan
Alessandro Lo-Presti / Dev Talents

Op je LinkedIn staat naast je technische skills in een review vermeld: “he proved to be a great tutor”. Kun je daar meer over vertellen?
“Tijdens mijn studie Computer Engineering – ook wel Technische Informatica – was ik al veel bezig met website-ontwikkeling. Mijn klasgenoten wilden er meer over weten en zo heb ik uiteindelijk een les ontwikkeld waarin ik een kwartaal lang uitleg gaf over basis html, PHP, Javascript, beveiliging en de common pitfalls binnen het programmeren. Het lesgeven was een nieuwe vaardigheid die ik me eigen moest maken, en ik kreeg terug dat mijn medestudenten het enorm leerzaam vonden. Een aantal zijn zelfs verder gegaan in website-ontwikkeling dankzij deze lessen!”

Je bent uiteindelijk van html en C# doorgegaan naar sitecore-development, én bent bij Dev Talents aan de slag gegaan. Hoe bevalt dit?
“Toen ik werkte bij mediabedrijf Lukkien ben ik in aanraking gekomen met sitecore. Toen ik verhuisde naar Rotterdam ben ik daar gestopt maar ik nam mijn fascinatie voor sitecore-ontwikkeling mee naar Dev Talents. Tijdens mijn eerste opdracht bij Crédit Agricole kon ik daar mee verder. Ik vind het mooi om te zien waar de sitecore-community naartoe beweegt en blijf de ontwikkelingen op de voet volgen en zoveel mogelijk bijleren. De opdracht is afgerond dus momenteel zit ik thuis en zijn druk bezig een nieuwe uitdaging te vinden. Dat is het fijne van midlancen: ik heb nog steeds zekerheid van inkomsten. Daarnaast hebben mijn vrouw en ik een kindje op komst – onze eerste! – dus dat is een hele nieuwe uitdaging waar ik nu meer tijd voor heb.”

Gefeliciteerd! Hoe zie je op werkgebied je toekomst verder voor je?
“Ik ga me nóg verder specialiseren in sitecore-development. Ik voel me daarnaast thuis in een dynamische omgeving met veel afwisseling in werkzaamheden. Daarom is het fijn om steeds nieuwe opdrachten aan te kunnen nemen en daarin te blijven groeien. En wellicht wil ik over 10 à 15 jaar de ondernemende kant op. Om onder de vlag van House of Talents een nieuwe BV op te richten met de draagkracht van de directie en de business managers. Maar voorlopig zit ik op mijn plek als ontwikkelaar en ben ik klaar voor alle nieuwe technische uitdagingen!”

overzicht nieuws
Expertise

Microsoft development

.NET'ers die impact maken

Over deze expertise
Eporta: Alessandro Lo-Presti
Alessandro Lo-Presti /
Senior Microsoft .NET Developer en Sitecore Developer

Dev Talents is dé thuishaven voor software developers. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?