icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Dev Talents
Nieuws Microsoft development 18/03/2022

"Ik heb ontdekt dat afwisseling in mijn werk me energie geeft"

Foto Ahmet

Bij Dev Talents staat de expert op nummer 1. Dat betekent dat je persoonlijke ontwikkeling voor ons bijzonder belangrijk is. Expert Ahmet Budak vertelt hoe hij op zijn eigen manier aan die ontwikkeling werkt.

Expertise

Microsoft development

.NET'ers die impact maken

Over deze expertise

Als Senior Software Engineer heeft Ahmet flink wat ervaring opgedaan, de laatste twee jaar bij Dev Talents. "Ik heb in heel veel verschillende organisaties gewerkt in diverse sectoren. Dan merk je dat iedere omgeving anders is en ontdek je wat bij je past en wat niet. Zo heb je in sommige organisaties heel veel met politiek te maken en in andere nauwelijks. Soms ervaar je heel veel waardering voor je werk en soms minder. Door overal van te proeven, ontdek je steeds beter wat bij je past."

Mensen meekrijgen

Wat bij Ahmet past, is in ieder geval afwisseling in het werk. "Veel experts houden zich alleen bezig met programmeerwerk. Dat is voor mij niet genoeg. Ik vind het bijvoorbeeld ook leuk om met gebruikers, designers en het management in gesprek te gaan over een applicatie. Ook over het ontwikkelproces van applicaties heb ik specifieke ideeën. Een gebruikelijke manier van werken is dat een team eens in de twee weken een nieuwe versie uitrolt, maar naar mijn idee zou dat veel vaker kunnen, eigenlijk gewoon iedere seconde. Als je met zo'n benadering andere mensen meekrijgt, geeft dat heel veel energie. Soms lukt dat niet. Dan moet je je daar ook bij neerleggen."

Ontdekken wat je wensen zijn

IT blijft de basis in het werk van een expert bij Dev Talents, maar Ahmet vindt dat je je zo breed mogelijk moet ontwikkelen, ook op persoonlijk vlak. Bij die ontwikkeling kan iedereen wel wat hulp gebruiken. "Dev Talents biedt die hulp op allerlei vlakken, maar je moet er wel eerst zelf achter komen wat je wensen zijn. Zelf heb ik bijvoorbeeld niet zo'n behoefte om veel cursussen of groepsbijeenkomsten te volgen. Als ik iets technisch wil leren, vind ik het leuk om Pluralsight en Udemy te bekijken. Dit doe ik ook door blogs te lezen en het vooral gewoon in de praktijk toe te passen.

Ik volg soms wel trainingen omdat ik het ook leuk vind om mensen tegen te komen en samen dingen te leren. Voor mijn persoonlijke ontwikkeling spreek ik nu een keer per week één op één met een coach. Het is goed om af en toe stil te staan bij wat je wilt en wat je daarin tegenhoudt. Waar krijg je energie van en wat zuigt juist verkeerde energie op? Het gaat hierbij niet om het werk bij één specifiek project, maar het is heel breed. Wat mijzelf betreft, heb ik geconstateerd dat het op technisch vlak wel goed zit, maar dat ik me op het gebied van soft skills nog verder wil ontwikkelen. Dit zijn intensieve gesprekken waarin ik soms zaken over mezelf onder ogen moet zien. Niet altijd makkelijk, maar heel waardevol."

Foto Ahmet

Ahmet is blij met de stappen die hij in zijn ontwikkeling heeft gezet. "Er zijn nog altijd wel situaties waarin je niet weet of je het juiste hebt gedaan, maar ik weet steeds beter wat voor mij belangrijk is en bij welke projecten ik het best tot mijn recht kom. Dev Talents ondersteunt mij daarbij bijzonder goed."

Is midlancen iets voor jou?

Midlance test
Ontdek in 10 korte vragen of jij een potentiële midlancer bent. Je ziet de uitslag direct!
Doe de test!
Expertise

Microsoft development

.NET'ers die impact maken

Over deze expertise
Eporta: Ahmet Budak
Ahmet Budak /
Senior Microsoft .NET Developer

Dev Talents is dé thuishaven voor software developers. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?