icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Public Talents
Nieuws Fysiek domein 10/11/2022

Wat doet een vergunningverlener?

Public Talents

“Werken als vergunningverlener is heel breed”, aldus Jordy Pereira. Sinds mei 2020 is hij als expert van Public Talents interim expert bij gemeente Heusden. Daar heeft hij een aantal hoofdtaken met verschillende smaken. Hij legt uit wat zijn werk als vergunningverlener precies inhoudt.

Expertise

Fysiek domein

Fysiek domein

Over deze expertise

Van A tot Z

“Eén van de hoofdtaken bij gemeente Heusden is het behandelen van dossiers zoals sloopmeldingen, kapvergunningen en bouwaanvragen. Daarin zit veel variatie. Het gaat van een vergunning voor een dakkapel tot het bouwen van een volledig nieuwe woning en van het kappen van een boom tot aan het bouwen van een bedrijfspand. Je behandelt als casemanager deze dossiers van A tot Z. Dit betekent dat je de dossiers inhoudelijk beoordeeld, de beoordelingen samenvoegt en dit terugkoppelt naar de aanvrager. Je kunt niet overal expert in zijn, dus ik win regelmatig advies in bij interne en externe adviseurs. Verder ben ik, samen met een aantal andere collega’s, het telefonische en digitale aanspreekpunt voor burgers. Zij kunnen met allerlei algemene vragen bij ons terecht. Bijvoorbeeld of ze een kapvergunning nodig hebben of vergunningsvrij mogen bouwen. Ik kijk naar de mogelijkheden en kan daarin echt iets voor de burgers betekenen.”

Flexibele schil

“Naast mijn opdracht bij gemeente Heusden, hebben we bij Public Talents onlangs een nieuw concept opgezet. Vanuit een flexibele schil nemen we op afstand werk uit handen bij de opdrachtgever, bijvoorbeeld een gemeente. Als het nodig is, werk ik vanuit die schil ook een aantal uur per week voor een andere opdrachtgever. Dit zijn vaak deeltaken en is heel kleinschalig. Mijn opdracht bij gemeente Heusden loopt tot juli dit jaar. Dan ga ik wellicht wat meer uren vanuit de flexibele schil draaien, of er ligt tegen die tijd een nieuwe opdracht voor me klaar. Ik hou er wel van, dat switchen. Het is leuk en het heeft een bepaalde charme dat je overal in de keuken mag kijken. Zo heeft elke gemeente een eigen denkwijze en aanpak, en dat is leuk om mee te krijgen. Daarnaast leer je veel mensen kennen. Het is een klein wereldje, dus je komt mensen uit je netwerk overal weer tegen.”

Tandje bij

“De diversiteit in mijn werk vind ik het leukst. Ik werk aan hele kleine tot hele uitgebreide projecten. De uitdaging zit hem soms in de workload. Als ingehuurde kracht help je vaak vaste werknemers te ontzien qua werkdruk of om juist een tandje bij te zetten. Ik vind het heerlijk want dat betekent dat er in een lekker tempo wordt gewerkt en ik in elk geval geen duimen zit te draaien. Toen ik begon bij Public Talents was ik al redelijk ervaren en kon direct bij de opdracht meedraaien. Maar ook als je wat minder ervaren bent, ben ik van mening dat je bij ons goed op je plek kunt zitten. Je kunt namelijk onderling met collega’s sparren. Zo kun je in een relatief veilige omgeving goed kennis opdoen en meedraaien in een project bij een opdrachtgever. Voor zowel ervaren als minder ervaren casemanagers is Public Talents een mooie plek om te werken.”

Avontuur

“Toen ik in dienst kwam bij Public Talents vond ik de persoonlijke benadering van business manager Marcel heel prettig. Ik zat destijds nog in vaste dienst bij een andere gemeente en was daar tevreden over. Marcel benaderde mij zelf en gaf me ruim de tijd erover na te denken. Want werken als gedetacheerde is echt iets anders dan in loondienst. Bovendien wilde ik mijn huidige opdracht goed afronden en moest ik nadenken over het midlance-concept. Het is als het ware een mix tussen zzp en loondienst. Hier geldt echter wel een vangnetconstructie op het moment dat je niet kunt werken door ziekte of wanneer je geen opdracht hebt. Je bent namelijk in loondienst van Public Talents en hebt op dat moment een basissalaris. Het is financieel aantrekkelijker om in een interim opdracht te zitten, je krijgt dan 70% van het uurloon uitbetaald. Je verdient daarmee meer dan wanneer je in loondienst werkt, en het is veel avontuurlijker met steeds andere interim opdrachten. Voor mij is dit het beste van twee werelden.”

Wil jij ook aan de slag als expert bij Public Talents? Bekijk de vacature. 

Overzicht nieuws
Expertise

Fysiek domein

Fysiek domein

Over deze expertise

Wil je deel uitmaken van een groep gedreven en ambitieuze experts? Neem contact op!