icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Public Talents
Nieuws Sociaal domein 03/02/2023

“Waar je ook mee bezig bent, het gaat om mensen”

Sociaal Domein Partner

Na haar bachelor Organisatiewetenschappen, volgde Ivy Bicentini nog een master Beleid, Communicatie en Organisatie. “Daar leerde ik alles wat met organisaties te maken heeft, maar vanuit het menselijk perspectief. Precies wat ik zocht”, aldus Ivy. Na een aantal jaar ervaring opgedaan te hebben in de commerciële sector, maakte ze de switch richting het werkterrein van de gemeente. Sinds oktober 2022 is ze bij Public Talents aan de slag als expert op het gebied van beleid. Maak kennis met onze nieuwe collega Ivy.

Expertise

Sociaal domein

Sociaal Domein 

Over deze expertise

Verschillende domeinen

“Ik ervaarde al snel dat de gemeentelijke wereld heel anders is dan de commerciële sector”, vertelt Ivy. “Het was destijds even wennen, maar ik leer snel en begon steeds meer te begrijpen hoe een gemeente in elkaar steekt. De processen zijn heel anders dan binnen de commerciële wereld. Ik begon bij een kleine gemeente, Berg en Dal, waar de beleidsfunctie heel breed werd ingestoken. Ik merkte aan mezelf dat ik interesse kreeg om de overstap te maken naar een wat grotere gemeente, waar ik me meer kon gaan specialiseren op bepaalde beleidsterreinen. Maar hoe zou ik die ervaring op gaan doen? Op dat moment kwam ik in contact met Business Manager Frank van Public Talents en zag dit als een mooie kans om bij verschillende gemeenten opdrachten uit te voeren en daar die ervaring op te doen. Zo kan ik voor mijzelf gaan onderzoeken welke domeinen binnen het sociaal domein ik het leukst vind en me daar verder op gaan specialiseren. Inmiddels ben ik nu vier maanden aan het werk bij gemeente Veenendaal, een middelgrote gemeente.”

De nood het hoogst

Ivy houdt zich binnen deze gemeente met diverse taken bezig. “Onder andere met de wijzigingen binnen de WMO verordening, dat is een flinke klus”, legt Ivy uit. “Het moest door iemand opgepakt worden en ik ben daar dus vrij snel aan begonnen. Verder houd ik meerdere dossiers bij, bijvoorbeeld het leerlingenvervoer waar op dit moment landelijk veel over te doen is. Ook pak ik vanaf deze maand taken op, op het gebied van subsidies. We kijken binnen het team van de gemeente waar de nood het hoogst ligt en wat afgebakende taken zijn waar ik in een relatief korte tijd wat mee kan bereiken. Verder pak ik een aantal kleine zaken tussendoor op om collega’s te ontlasten. Ik heb binnen deze functie te maken met verschillende beleidsterreinen en dat maakt het een hele leuke opdracht. Het sociale domein is voor mij de juiste plek omdat ik graag werk doe waarbij ik het gevoel heb of weet dat ik daarmee iets goed doe voor een ander. In mijn functie ben ik voor de inwoners van die gemeente bezig en ik probeer alles voor hen zo goed mogelijk te regelen en verbeteren. De inwoners staan centraal. Waar je ook mee bezig bent, het gaat om mensen.”

Kijkje in verschillende keukens

“Voor mij voelde Public Talents als een veilige keuze, omdat er meer persoonlijke aandacht is voor jou als expert in vergelijking met een ander groot detacheringsbureau. De midlance-constructie sprak me ook direct aan, omdat het heel transparant is. Dat zie je terug in je salaris. Er wordt duidelijk aangegeven hoe er gewerkt wordt, welk uurtarief er wordt gehanteerd en welk deel ik daarvan krijg. Wat ik verder fijn vind, is dat alles in overleg gaat. Wat is de maximale reistijd die ik af wil leggen, wat zoek ik wel en niet in een opdracht? Je gaat samen met de businessmanager op zoek naar een passende opdracht. Verder voelen de collega’s van Public Talents voor mij als een vaste basis. Uiteraard heb ik ook collega’s bij de gemeente Veenendaal, maar ik weet dat ik daar niet voor altijd blijf. Het contact met mijn collega’s van Public Talents onderling is heel leuk. Rond de feestdagen hebben we elkaar live gezien en nu weet ik waar de anderen mee bezig zijn, dus kan ik gemakkelijk een linkje met ze leggen als ik bijvoorbeeld ergens tegenaan loop en met ze wil sparren. Zo heb ik altijd collega’s waar ik op kan terugvallen. Public Talents biedt mij de mogelijkheid meerdere kijkjes te nemen in keukens van gemeenten. Daardoor kan ik de best practices meenemen, ik zie dat als een toegevoegde waarde voor toekomstige opdrachten.”

Overzicht nieuws
Expertise

Sociaal domein

Sociaal Domein 

Over deze expertise
expert
Ivy Bicentini /
Sociaal Domein Expert

Wil je deel uitmaken van een groep gedreven en ambitieuze experts? Neem contact op!