icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Public Talents
Nieuws Sociaal domein 04/03/2024

Patty Wetzel: “tijdens mijn eerste opdracht zag ik al hoeveel impact je kunt maken”

Public Talents

Van jeugd tot ouderen en van leerlingenvervoer tot behandeling van het WMO-loket: Patty Wetzel heeft alle thema’s binnen het sociaal domein al eens aangepakt. Alles wat je als gemeente, bestuur, wethouder of beleidsadviseur bedenkt, moet ten goede komen aan de inwoner. “Met mensen werken we voor mensen. Toen ik tijdens mijn eerste opdracht zag hoeveel impact je kunt maken, was ik gelijk verliefd op dit domein. Sindsdien ben ik altijd binnen het sociaal domein werkzaam gebleven!”

Expertise

Sociaal domein

Sociaal Domein 

Over deze expertise

Harmonisatie voor Land van Cuijk

Het afgelopen half jaar heeft Patty voor de gemeente Land van Cuijk de harmonisatie van de nieuwe subsidiesystematiek begeleid. In dit traject moesten de subsidieregelingen van vijf voormalige gemeenten samengevoegd worden tot één nieuwe regeling. Dit gold voor alle subsidies, van sport en cultuur tot monumentenzorg. Naast de inhoud was ook de omvang van de harmonisatie een echte uitdaging. “Niet eerder werkten zoveel gemeenten samen, met uiteenlopende ideeën, culturele aspecten en ook nog eens aanzienlijke verschillen in subsidiehoogten.”

Het beste voor inwoners, ook op de lange termijn

De wethouder wilde alle subsidies gelijktrekken met de hoogste regeling binnen de organisatie. Dat leidde soms tot een spagaat, omdat je enerzijds het beste voor de inwoners wilt, maar het moet ook budgettair haalbaar zijn op de lange termijn. “Binnen de nieuwe systematiek gaat geen enkele organisatie erop achteruit. De systematiek waarborgt de bestaanszekerheid en continuïteit van de subsidies en de wethouder is zeer tevreden over het resultaat. Dat is voor mij ook een mooie afsluiting van deze opdracht.”

Expert én management

“Komende half jaar mag ik weer een harmonisatie begeleiden bij de gemeente Geertruidenberg en vervul ik daarnaast een interim-managementrol bij de gemeente Veldhoven voor de afdeling Sociaal Domein. Bij de ene gemeente breng ik mijn inhoudelijke kennis en kunde in, terwijl bij de andere gemeente juist behoefte is aan leiderschap, communicatie en het brengen van rust. Deze afwisseling tussen inhoudelijke opdrachten en leidinggeven vind ik ontzettend leuk.”

Zelf invloed uitoefenen

“Afwisseling, autonomie en thuiskomen, dat is werken bij Public Talents. Ik heb een fantastische Business Manager die steeds weer leuke en uitdagende opdrachten voor mij regelt. Voorheen werkte ik bij een organisatie waarbij je zelf je opdrachten moest zoeken. Nu wordt het commerciële deel voor mij gedaan, terwijl ik wel invloed heb op de tariefstelling en andere voorwaarden. Als midlancer heb je de voordelen van een zzp’er, maar dan met meer financiële zekerheid én collega’s. Deze fijne collega’s hebben elk hun eigen expertise binnen het publieke domein. Dit team is een warm vangnet met gelijkgestemden. Volgende week zien we elkaar tijdens een etentje, wat het ‘werken met mensen, voor mensen’ nog meer betekenis geeft.”

Overzicht nieuws
Expertise

Sociaal domein

Sociaal Domein 

Over deze expertise
expert
Patty Wetzel /
Sociaal Domein Expert

Wil je deel uitmaken van een groep gedreven en ambitieuze experts? Neem contact op!