icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Leadership Talents
Nieuws 23/05/2020

Vraag van de maand: Hoe maak je een Plan van Inzet op afstand?

plan van inzet

We helpen directie en management, onderwijskundigen en docenten en alle anderen die een vraag hebben omtrent leren op afstand en de inrichting van het 1,5e meter onderwijs. De opbrengsten van ons 'Lerend Spreekuur (op afstand)' delen we graag.

Onze interim-manager Dolf geeft antwoord op de vraag: "Hoe maak je -op afstand- een Plan van Inzet?"

Dolf: ‘’Ook in deze Corona-tijd vind ik het erg belangrijk dat het PvI echt van het team zelf is. Nu we alles op afstand doen heb ik mijn aanpak uiteraard hierop aangepast en hanteer ik de volgende aanpak:"

 • Het digitaal beschikbaar stellen van de lessentabellen op bijvoorbeeld one drive. De tabel is dan het vak, de uren per week en de perioden per jaar. Naast het vak staat een kolom docent. Hier voeg je 1 of  2 kolommen toe waar ook anderen dan de gebruikelijke docent zijn voorkeur kenbaar kan maken om  dat vak te geven. 
   
 • Daar waar frictie zichtbaar is (meerdere docenten willen dezelfde les geven) gaan die collega’s met elkaar in dialoog totdat er een oplossing is. Bij geen oplossing neemt de leidinggevende een besluit.
   
 • Deze ronde herhaal je nadat de frictiegesprekken zijn geweest nog 1 keer en als het goed is komt er een concept Plan van inzet.
   
 • Deze individuele plannen (of van een Exel draaitabel of vanuit Xedule) gaan naar het hele team. Iedereen kan dus elkaars plan zien wie veel in de plus of in de min staat, of wie in 1 periode te zwaar of te weinig belast is. 
   
 • Hierna organiseer je een Teams-meeting waarin je het team volgens  CAO vraagt of zij akkoord zijn met het plan wat ze zelf hebben gemaakt. Als eindverantwoordelijke heb jij al gezien waar je moet bijsturen,  je geeft dit dan ook aan. Het tweede concept wordt nu gemaakt.
   
 • Vervolgens organiseer je een tweede Teams-meeting en vraag je de  collega’s om via de stemknop van Outlook akkoord te geven op het tweede concept. Dit is dan jouw proces-verbaal.
   
 • Als je hier bent aangekomen dan heb je het Plan van Inzet voor volgend schooljaar!
Overzicht nieuws

Wilt u deze werkwijze delen met collega’s? Download de pdf

Plan van Inzet op afstand / pdf - 57.97 kB
PlusTalent
Dolf Reith /
Interim-manager

Op zoek naar interim-managers voor het vo, mbo en hbo? Neem contact op met Leadership Talents!