icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Leadership Talents
Blog 14/04/2020

#BlijfThuis #BlijfFit

PlusTalent

Maandag 16 maart was ik voor het laatst in het schoolgebouw Summa Maatschappij en Gezondheid te Eindhoven. Dit lijkt al weer heel lang geleden, het zijn echter pas vier weken! Vier weken waarin ik mijn studenten, mijn teamleden en het MT niet meer fysiek heb ontmoet. Wij hadden als team net voor die datum een crisis met elkaar doorgemaakt. Een collega binnen ons team was besmet geraakt, en werd meteen thuis in quarantaine geplaatst. Drie studentengroepen gingen niet op stage en collega’s die niet fit waren zijn thuisgebleven. Vervolgens kwam de GGD op bezoek en gaf super goede voorlichting. Improviserend met de toenmalige richtlijnen gingen we gewoon door tot 16 maart.

PlusTalent
Dolf Reith /
Interim-manager

Gelukkig is iederéén weer fit maar werken we inmiddels wel met zijn 40-en vanuit huis zoals velen in Nederland. Ja, wij zijn meteen online, wij doen aan afstandsleren, wij bedenken alternatieve examineringen, we doen aan e-coachen in de stages en als mentoren en ga zo maar door! De energie is gelukkig heel hoog waarvoor complimenten aan iedereen. Onze studenten zitten allemaal in de zorg, momenteel een omgeving waar alle hulp welkom is. Hoezo beginnend beroepsbeoefenaren? De meesten worden als volwaardige zorgprofessionals ingezet, chapeau! Deze omstandigheden dwingen ons tegelijkertijd om naar onze huidige aanbiedingsvorm van het onderwijs te kijken. Van aanbod gestuurd naar vraag gestuurd, van lineair naar modulair en van groepsgericht naar geïndividualiseerd. Daar gebeuren hele mooie dingen en het is zaak nu ook vast te houden.

De situatie waarin wij nu met elkaar zijn terechtgekomen vraagt veel energie van iedere professional en van haar/zijn thuissituatie. De intelligente ’lock down’ maakt dat wij nog wel naar buiten kunnen, maar niet meer naar de sportvereniging of sportschool. Leadership Talents staat voor Persoonlijk Leiderschap in Uitzonderlijke Situaties. Hoe zorg ik nu dat ik voldoende energie heb om op afstand mijn teams te ondersteunen en te faciliteren? In plaats van meerdere malen per week naar de sportschool te gaan heb ik de sportschool naar huis gehaald. Zo geef ik persoonlijk leiding aan deze uitzonderlijke situatie. De overige gezinsleden zijn inmiddels ook aangestoken. Zorg goed voor jezelf, want dan pas kun je voor de ander zorgen. Blijf thuis, blijf fit: houd het hoofd koel en het hart warm.

Overzicht blogs
PlusTalent
Dolf Reith /
Interim-manager

Op zoek naar interim-managers voor het vo, mbo en hbo? Neem contact op met Leadership Talents!