icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Leadership Talents
Blog 09/09/2021

De virtuele realiteit én de angst

plustalent

Ik was deze week te gast in het XR Lab, onderdeel van de opleiding Creative Media & Game Technology van hogeschool Saxion te Enschede. Studenten en docenten werken hier samen aan concrete gaming oplossingen voor organisaties in Nederland. Ik heb er kennisgemaakt en onze gastheer uitgehoord, maar ik wilde natuurlijk ook graag wat beleven. Met de VR-bril op heb ik vervolgens op een plankje gebalanceerd, hoog boven de grote stad.

Tijdens deze ervaring was ik echt geshockt door de realisatie dat ik niet in staat was met mijn gedachten (die wisten dat ik gewoon op een betonnen vloer stond) mijn lijf in beweging te krijgen. De angst om te vallen regeerde.

De volgende dag bedacht ik mij dat ik regelmatig met mensen bij klanten spreek over angst en de rol van angst in het werk. Angst kan bij mensen verschillende uitwerkingen hebben. De een gaat in overdrive, de ander bevriest en weer een ander trekt zich terug. Er is geen goede of slechte reactie, dit zijn de gedragingen die passen bij angst.

Angst vanuit onbekwaamheid, angst door relationele spanningen die zijn ontstaan, angst om te falen, etc. Maar als het gedrag bij die angst niet past bij wat jij wilt bereiken… dan moet je er eigenlijk wel iets mee doen. En de eerste stap is te zien en onderkennen dat het er echt is. Zoals ik het moest onderkennen op mijn plankje! ?

Overzicht blogs

Op zoek naar interim-managers voor het vo, mbo en hbo? Neem contact op met Leadership Talents!