icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Leadership Talents
Nieuws 24/08/2021

"Focus op de talenten en je geeft mensen vleugels"

Luc

Na een heerlijke zomervakantie mogen we weer een nieuwe collega aan ons team toevoegen. Maak kennis met onze nieuwe interim-manager Luc Quinten.

“Ik ben geboren in Goes en bracht mijn jeugd door tussen de akkers van het Zeeuwse landschap. Na mijn VWO vertrok ik naar Rotterdam om Sociologie (Arbeid, organisatie en management) te studeren. Vervolgens kwam ik bij ROC Zadkine terecht, waar ik een 2e graad omgangskunde behaald heb. Na diverse rollen binnen het onderwijs, van begeleider, onderwijsontwikkelaar, kerndocent tot adviseur heb ik de overstap gemaakt naar het management en kwam mijn originele studie weer helemaal tot zijn recht.”

“Na diverse onderwijsteams te hebben geleid, ben ik gevraagd om alle losse ondersteunende diensten binnen ons college bij elkaar te brengen. Deze nieuwe positie maakte het meteen mogelijk om te gaan werken aan een nieuwe organisatiestructuur, met geïntegreerde kwaliteitszorg, voor het alsmaar groeiende college.”

“Deze rol past mij goed en heeft een enorme boost gegeven aan mijn ontwikkeling. Na 3 jaar kijk ik terug op mijn grootste prestatie tot zover. Een college met 14 teams en 5500 studenten omdraaien van top-down naar bottom-up. We zijn gestart met de door het team ontwikkelde plannen, waarna deze gevormd zijn tot een collegeplan met MT portefeuilles. In de plannen zit een duidelijke lijn die zorgt dat ze elkaar onderling versterken. De mate van betrokkenheid en tevredenheid onder teams en directie heeft ertoe geleid dat deze methodiek vanaf volgend jaar Zadkinebreed zal worden uitgerold. De sleutel van dit succes was een divers team dat geloofde in dit verhaal en passie en kunde uitdroeg naar de collega’s. Leiderschap is voor mij dan ook het vermogen om anderen te verheffen en samen te brengen.”

“Afgelopen jaar kwam ik in aanraking met Leadership Talents in de persoon van Diantha Rumahlewang. Ik was meteen onder indruk, niet alleen van haar kunde maar ook de wijze waarop zij zichzelf presenteert. Ik speelde al langer met het idee om de overstap te maken naar interim-management, maar zocht nog naar de juiste plek. Ik ben graag onderdeel van iets groters en dat is precies wat ik denk bij Leadership Talents gevonden te hebben. Ik kijk dan ook enorm uit naar het -samen met de collega’s- verder bouwen aan de “plus” van Leadership Talents. Het delen en ontwikkelen van nieuwe inzichten en manieren om onze klanten duurzaam verder te helpen.”

Overzicht nieuws
Luc Quinten
Luc Quinten /
Interim-Manager

Op zoek naar interim-managers voor het vo, mbo en hbo? Neem contact op met Leadership Talents!