icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Leadership Talents
Nieuws 08/10/2020

"Mijn kracht zit in de analyse en het in gang zetten van verandering"

Brigitte

Vandaag maak ik telefonisch kennis met onze nieuwe collega Brigitte Claassen. Brigitte is sinds oktober interim-manager bij Leadership Talents en stelt zich aan ons voor!

Kun je iets vertellen over jouw achtergrond?

“Al vroeg -tijdens mijn studietijd- merkte ik dat ik affiniteit heb met bedrijfsprocessen en de digitalisering hiervan. Dit kon ik in praktijk brengen tijdens mijn traineeship bij een adviesbureau en in de functie van business expert bij KPMG.”

Brigitte vervolgt: “Daar raakte ik vervolgens gefascineerd door de factor mens. Je kunt namelijk nog zo’n goed projectplan hebben: als het plan strandt vóór de implementatiefase, sta je met lege handen. Daarom besloot ik me te verdiepen in de zachte kant van de bedrijfsvoering. Ik nam afscheid van KPMG en ging een jaar lang mensen trainen om zo de psychologische kant van mijn vak beter te begrijpen.”

“Na dat jaar ben ik als ZZP’er aan de slag gegaan als organisatieadviseur en interim-manager. Ik werkte de afgelopen twaalf jaar vooral in het onderwijs en de zorg. Maatschappelijke organisaties spreken me ’t meest aan, omdat je in die contexten snel snapt wat de bedoeling is, voor wie je aan het werk bent.”

Beviel het projectmatig werken goed?

“De dynamiek vind ik erg prettig en ik vind het leuk om een kijkje te nemen in meerdere keukens. Ik merk dat ik na een jaar of twee -als ik voel dat ik onderdeel ga worden van een systeem- slagkracht verlies. Ik ben op mijn best als ik met een frisse blik aan een project werk en als de opdracht eindig is.”

Hoe ben je terecht gekomen bij Leadership Talents?

“Ik ken Arjo Miedema (red: de Business Manager van QoppoConsult, een van de IT-bedrijven onder de koepel van House of Talents) uit mijn netwerk en kwam via zijn LinkedIn op het spoor van de bedrijven die werken met het midlance-model. Vervolgens ben ik gaan praten met de Business Managers van Leadership Talents.”

“Het model zelf spreekt me ook aan: als ik wil focussen op het ondernemerschap, heb ik interne rust nodig. Dat biedt Leadership Talents mij. Ik behoud het ondernemerschap en Jorrit en Lisette denken met mij mee op het gebied van acquisitie en persoonlijke ontwikkeling.”

Heb je ook een motto?

“Ja, maar ik heb ‘m wel gejat! Hij is van de oprichter van Stichting Leerkracht, wat zich o.a. inzet voor innovatie in het basisonderwijs. Het motto is “elke dag een beetje beter”: door te durven, slim te organiseren en de grenzen op te zoeken. Ik vind het belangrijk om je altijd te realiseren dat je je einddoel niet in een keer behaalt. Als je geïnspireerd bent, pas je niet meteen je gedrag aan. Alles gaat in kleine stapjes.”

Waar kijk je het meeste naar uit?

“Natuurlijk heb ik zin in mijn eerste opdracht, om daadwerkelijk aan de slag te gaan. Op dit moment heb ik intakes met potentiële opdrachtgevers, om te bekijken of we een persoonlijke klik hebben en iets voor elkaar kunnen betekenen.”

“Tussen deze gesprekken door leg ik contact met de collega’s uit mijn nieuwe team. Alle interim managers zijn druk met hun opdracht, dus we proberen tussen de bedrijven door een moment te prikken. Ik vind het trouwens ontzettend leuk dat ik in een team vakgenoten terecht ben gekomen!”

Overzicht Nieuws

Op zoek naar interim-managers voor het vo, mbo en hbo? Neem contact op met Leadership Talents!