icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij L&D Talents
Nieuws 21/10/2019

Professionaliserings-traject: aan de slag met onze skills met behulp van Insights

TriamFloat

Vorige week was aftrap van het professionaliseringstraject van L&D Talents. Trainer Robert van der Riet van organisatieadviesbureau Ardis gaat de komende maanden met alle experts aan de slag. “De focus van de sessies ligt op de consultative skills: we gaan iedereen naar een hoger niveau tillen. Dat is belangrijk, want een goede expert heeft meer in huis dan alleen onderwijskundige vakkennis. Het gaat om het totaalpakket!”

Experts overtreffen graag de verwachting en willen elke dag een beetje beter worden. Daarom investeren we volop in opleiding en ontwikkeling van onze experts. Vandaar dus de uitrol van dit professionaliseringstraject
MT / L&D Talents

Business Manager Baukje: “We hebben Ardis gevraagd om een programma samen te stellen, waarin het contact met de opdrachtgever centraal staat. Denk bijvoorbeeld aan contracteren: hoe concretiseer je je opdracht? Hoe voer je een geslaagd kennismakingsgesprek? Maar ook netwerken en het managen van klantrelaties zullen uitgebreid aan bod komen. En er zal geoefend worden. Hoe? Door middel van rollenspellen kun je praktijksituaties natuurlijk prima nabootsen. Voor de casuïstiek gebruiken we uiteraard input van onze eigen experts.”

Baukje vervolgt: “Ook krijgen experts de kans om hun gedrag in interactie met anderen te verbeteren. Door het invullen van het Insights-kleurenmodel, krijgen zij inzicht in de gedragsvoorkeuren die bepalen hoe je reageert, denkt en handelt. Het doel is ook om Insights te gebruiken als onderlinge ‘taal’ als we het hebben over gedrag en interactie. Zo kun je op een andere wijze kijken naar je samenwerkingsrelatie met je opdrachtgever en andere stakeholders van een opdracht. Het is heel leuk en verhelderend om op een andere manier naar (samen)werken te kijken.” 

TriamFloat
triamfloat
De experts hebben zin in het professionaliseringstraject, de Business Managers zijn enthousiast!
Team / L&D Talents

De experts van L&D Talents hebben een passie voor leren. Neem contact met ons op!