icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij L&D Talents
Event

Proeverij: "Sterk onderwijs: samenwerken in de (beroeps)kolom"

triamfloat

L&D Talents en Leadership Talents organiseren op donderdagmiddag 23 januari alweer de 6e Proeverij. We gaan met het volgende vraagstuk aan de slag: Hoe kan men succesvol een (structureel/duurzaam) samenwerkingsverband inrichten om de samenwerking VMBO, MBO en HBO te versterken en doorlopende leerlijnen te ontwikkelen?

Tijdens de proeverij presenteren we inspirerende voorbeelden en leggen dilemma’s op tafel
Organisatie / Proeverij

Het ligt achter ons om slechts te denken en handelen vanuit de agenda van je eigen onderwijsorganisatie. We gaan steeds meer toe naar het denken vanuit de onderwijs beroepskolom.

Deze ontwikkeling wordt gestimuleerd vanuit verschillende kanten: van kwaliteitsagenda, sterk beroepsonderwijs en demografische ontwikkelingen, tot flexibilisering van onderwijs. De complexiteit is echter groot (financiële risico’s, verschil in cultuur en visie, voldoende instroom, examenvoorschriften) en vormt een afbreukrisico voor een goede samenwerking.

In de hele onderwijskolom ontstaan diverse initiatieven maar vaak is het nog zoeken naar de structurele aanpak die de samenwerking van werkvloer tot bestuurstafel, van VMBO tot HBO aan elkaar verbindt en de relatie verduurzaamt.

Doelgroep
Directie, management, HRD-professionals uit het VMBO, MBO en HBO. 

Programma

15.30 – 16.00 Ontvangst en welkom

16.00 – 18.00 (inclusief pauze) sprekers:

  1. ‘’De vakmanschapsroute zorgt voor gemotiveerde instroom in het MBO’’ door Pim van den Berg van Stichting ZAAM, projectleider Vakmanschapsroute van het Calvijn College en ROC van Amsterdam.
  2. ‘’Doorlopende leerlijnen: wat maakt dat het (niet) werkt’’ door Jannemieke Wijgergangs, directeur MBO van ROC A12/COG
  3. ‘’Voorbereiding van mbo-studenten op de eerste 100 dagen in het hbo: onzin of noodzaak’’? door Marente Wubben, onderwijskundig beleidsmedewerker bij Rotterdam Mainport Institute (Hogeschool Rotterdam)

18.00 – 18.30 Pauze
Proeverij van diverse gerechten van restaurant Piccalilly

18.30 -19.30 World Café
Drie rondes om met de sprekers en de deelnemers in gesprek te gaan

19.30 – 20.00 uur Opbrengsten en afronding

Aanmelden
U bent van harte welkom op donderdag 23 januari om 15.30 uur tijdens de Proeverij op ons kantoor in Utrecht. Neem gerust een collega mee. 
Deelname aan de Proeverij is gratis.

INSCHRIJVEN PROEVERIJ

Overzicht nieuws

De experts van L&D Talents hebben een passie voor leren. Neem contact met ons op!