icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij L&D Talents
Nieuws 12/05/2019

"Je voelt je écht ondernemer binnen een onderneming!"

Simon Janssens

Simon Janssens is een ervaren expert op het gebied van Learning & Development én is sinds 2011 verbonden aan L&D Talents. Na een paar jaren in vaste dienst te zijn geweest, stapte Simon vier jaar geleden over naar een andere manier van werken: midlancen. “En daar heb ik geen seconde spijt van gehad: ik raad het iedereen aan. Door het verdienmodel krijg je als expert een andere houding en mindset: je voelt je echt ondernemer binnen een onderneming!”

Toen het management opperde dat midlancen iets voor Simon was, hield hij eerst de boot af. “Ik durfde het nog niet aan, omdat mijn leven er niet op ingericht was. Ons huis stond net te koop en het eerste kindje was onderweg. Het leek me best een spannende stap, omdat het meer onzekerheid met zich meebrengt dan een vast dienstverband.”

De onzekerheid zit ‘m volgens Simon vooral in het “gevaar” geen opdracht te hebben. “Hoewel je dan een vangnet hebt, in de vorm van een daggeldvergoeding. Niet dat dat überhaupt voorkomt bij L&D Talents -er is werk genoeg- maar je onderzoekt natuurlijk alle scenario’s, voor je zo’n beslissing neemt.”

In de tijd die volgde nam Simon de tijd om het midlance-model onder de loep te nemen. ”Wat vrij gemakkelijk was, omdat ik al mijn vragen op collega’s uit mijn team kon afvuren” en liet hij een fictieve berekening van zijn nieuwe salarisstrook maken. “En dat viel me niet tegen. Qua salaris was ik voor die tijd al tevreden, maar als midlancer werd het nog interessanter.

Toen zijn privéleven in rustiger vaarwater kwam, besloot Simon de sprong te wagen. “En puntje bij paaltje bleek het allemaal niet zo spannend: vier jaar later heb ik nog geen dag zonder opdracht gezeten. Ik stapte op een rijdende trein!” Eenmaal op stoom ontdekte Simon de vele voordelen die het model hem biedt. “De flexibiliteit bijvoorbeeld, waardoor je zelf je tijd indeelt.“

Als het zo uitkomt ga ik met de kids naar Blijdorp. Midlancen is zo flexibel, dat ik ook met het thuisfront dingen kan ondernemen op een vrije dag. Ik hoef niet altijd naar kantoor.
Simon Janssens / L&D Talents

Ook prijst Simon de variatie in zijn werk: de afgelopen jaren werd hij ingezet op dertig opdrachten. “Die afwisseling past bij mij: ik ben het gewend om ergens snel op te starten, de juiste dingen te doen en weer weg te gaan. Een lange opdracht? Dat komt soms voor, maar heeft niet mijn voorkeur. ik ben interim expert en vind het heerlijk om van opdracht naar opdracht te gaan.”.

Simon is blij met de situatie en raad collega’s in vergelijkbare situaties aan om de stap ook te maken. “Als de tijd er rijp voor is, natuurlijk! En helemaal als je jezelf al hebt bewezen als vastloner. Dan weet de organisatie precies welke kennis je in huis hebt en heb je een vliegende start. Voor mij is midlancen een bindende én verbindende manier van werken die niet snel verveelt!

Meer midlance-verhalen

De experts van L&D Talents hebben een passie voor leren. Neem contact met ons op!