icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij L&D Talents
Nieuws 15/04/2019

"Ik zie mezelf als adviseur van de toekomst"

triamfloat

"Vernieuwen doe je samen. Het is niet zo dat er bij L&D Talents allerlei oplossingen op de plank liggen. Per opdracht bedenken we de oplossing. Dat doen we samen met de opdrachtgever. Zij kennen hun organisatie en werkveld het beste: wij hebben de frisse blik en de onderwijskundige visie. Samen bouwen we voort op eerdere ervaringen en nieuwe kennis. Zo komen we steeds tot iets nieuws."

Dat zegt L&D Talentser Karen Morland (37). Ze was eerder opleidingsadviseur en HRD-adviseur in loondienst en als ZZP-er. Sinds twee jaar is ze werkzaam bij L&D Talents. Karen ervaart het als zeer waardevol om veel vakgenoten om haar heen te hebben. L&D Talents collega’s benutten elkaars kennis en ervaring en ook worden nieuwe onderwijskundige thema’s onder de loep genomen. “Het uitwisselen van kennis vanuit passie voor ons vak geeft voor mij een extra dimensie aan mijn werk en helpt me om tot innovatieve inzichten en oplossingen te komen.”

Werkervaring

Het specialisme van Karen is het begeleiden van grote verandertrajecten en reorganisaties vanuit L&D-perspectief. “Omgaan met veranderingen en daar het voortouw in nemen. Het gaat erom dat je een visie hebt op wat er nodig is om de mensen klaar te stomen voor die verandering. Neem het introduceren van een nieuwe winkelformule. Het uiterlijk verandert en er komen nieuwe producten. Al snel wordt gedacht om de mensen in de filialen te trainen op het nieuwe winkelassortiment. Ik vraag me dan af: ‘Wat beoogt het management nu echt met de verandering?’”

Ik heb dat dubbele bewustzijn!
Karen Morland / L&D Talents

“Natuurlijk ben ik me bewust dat veranderingen weerstand oproepen bij medewerkers. Ik ben dan ook iemand die zegt ‘Neem de mensen mee, leg uit waarom de verandering noodzakelijk is.’ Ik heb dat dubbele bewustzijn. Ik zie de economische noodzaak van de verandering en tegelijkertijd ook de tools die nodig zijn voor de mensen om de verandering waar te maken.” Karen is op haar best als ze iets nieuws mag ontwikkelen. “Iets bedenken wat er nog niet is. Ik kan een gewenste verandering goed visualiseren en daar al vroegtijdig een passend leertraject voor ontwikkelen.”

Adviseur van de toekomst

“Ik zie mezelf als adviseur van de toekomst. Traditioneel gezien zijn veel organisaties erop gericht kennis op te doen en leertrajecten van A tot Z in te vullen. Volgens mij moeten we kennis en het vakinhoudelijke wat meer loslaten en meer naar competenties en vaardigheden kijken. Mensen wendbaar en flexibel maken.” Dit betekent volgens Karen dat ook onderwijskundigen anders te werk moeten gaan. Namelijk door een veelheid van kleine leerinterventies aan te bieden die makkelijk zijn aan te passen in lijn met de continue veranderingen in de organisatie. Leerinterventies in allerlei vormen zijn van essentieel belang en ik zie het als mijn missie om bij iedere klant de medewerkers toekomstbestendig inzetbaar te maken.”

Overzicht nieuws
Karen Morland
Karen Morland /
L&D expert

De experts van L&D Talents hebben een passie voor leren. Neem contact met ons op!