icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij L&D Talents
Nieuws 21/06/2023

"Ik wilde meer variatie in leeromgevingen en opdrachten"

l&D

Merel Habraken is een van de nieuwe collega’s van L&D Talents. Ze is onlangs aan de slag gegaan bij BAM. “Ik wilde eens iets heel anders dan onderwijs”, vertelt ze enthousiast. “En toen kwam L&D Talents met deze opdrachtgever naar me toe. Ik heb er heel veel zin in.”

Merel heeft onder meer de lerarenopleiding Engels gedaan aan Hogeschool Fontys in Tilburg. “Ik heb dus altijd wel die connectie gehad met leren en onderwijs. Ik vind lesgeven ook leuk, maar ik zocht wat meer afwisseling en uitdaging.” Ze is vervolgens aan Universiteit Utrecht de Masteropleiding Onderwijswetenschappen gaan volgen. “Tijdens mijn scriptie ben ik me gaan specialiseren op het gebied van diversiteit en inclusie. Ik ben afgestudeerd op het onderwerp ‘Discriminatie en racisme in het Nederlands onderwijs’. Ik heb mensen geïnterviewd over het alledaagse racisme waarmee ze te maken hebben. Daar heb ik heel veel van geleerd; het was echt een eyeopener en soms heel confronterend.”

Motivatie

Het gaf haar extra motivatie om zich in te zetten voor dit belangrijke onderwerp. “Dus ook na mijn afstuderen ben ik daar onderzoek naar blijven doen met ons onderzoeksgroepje. We hebben hierover in januari een artikel mogen publiceren.” In haar vorige baan heeft ze o.a. geprobeerd meer bewustzijn te creëren onder docenten als het gaat om het belang van een inclusieve leeromgeving en hoe docenten, bewust of onbewust, bijdragen aan het laten slagen van zo'n omgeving. “Dat was op het Koning Willem I College in Den Bosch. En bij L&D Talents zit ik nu in de themagroep Diversiteit en Inclusie, dus dat sluit mooi aan.”

Via Linkedin is ze in contact gekomen met L&D Talents. “Ik had tijdens mijn opleiding al heel veel over hen gehoord, en eigenlijk was iedereen altijd heel positief en enthousiast. Vandaar dat ik heb besloten om het eens te proberen.” Inmiddels is ze op interim basis ingezet bij BAM. “Ik vervang iemand die met zwangerschapsverlof is gegaan. Ik behandel alle vragen die binnenkomen over leren en ontwikkelen. Bijvoorbeeld vragen over medewerkers van BAM die opleidingen willen gaan volgen of hun kennis over nieuwe technieken willen updaten. Vervolgens bekijken we of we dit gaan oppakken, en zo ja hoe we dat gaan doen. Willen we zelf iets ontwikkelen, of laten we dit extern doen?”

De keuze voor een commerciële opdrachtgever in plaats van een onderwijsinstelling is een bewuste keuze voor Merel. “Ik ben heel benieuwd hoe dat hier gaat. Dat wil niet zeggen dat ik hierna geen opdrachten in het onderwijs wil, want ik wil mijn kennis juist blijven uitbreiden. Ik zou het heel leuk vinden om zoveel mogelijk uiteenlopende opdrachten aan te pakken om de verschillen te zien, en daar is L&D Talents ideaal voor.”

Overzicht nieuws

De experts van L&D Talents hebben een passie voor leren. Neem contact met ons op!