icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij L&D Talents
Nieuws 01/04/2022

“Ik denk altijd: hoe kunnen we het nog leuker en interessanter maken?”

TriamFloat

Mariette Poot is met ingang van 1 april Learning & Development Expert bij L&D Talents. Mariette is al zo’n 25 jaar actief in het onderwijs. Ze begon ooit als docent, werkte lang bij een hogeschool en de laatste jaren was ze als onderwijsmanager verantwoordelijk voor de programma’s van de Mbo-opleidingen van een commercieel opleidingsinstituut. Docent, coördinator, opleidingsmanager, programmadirecteur; er zijn maar weinig functies die Mariette nog niet heeft gehad. Nu wordt het tijd om al die kennis en ervaring in te zetten voor de verschillende klanten van L&D Talents.

Waarom heb je gekozen voor deze overstap?

Na acht jaar gewerkt te hebben bij mijn vorige werkgever belandde ik op het punt waar ik begon na te denken over ‘wat nu’. In dat kader ging ik met een coach aan de slag met vraag ‘waar word je nu echt blij van?’ Voor mij is dat: bezig zijn met de inhoud, met ontwikkeling en verbetering. Ontwikkeling van het onderwijs, maar eigenlijk ontwikkeling van (jonge) mensen in het algemeen. Hoe krijg je mensen in beweging, hoe kun je programma’s nog beter maken en hoe kun je mensen daar beter op inzetten? Vanuit die insteek ben ik gaan kijken waar ik op mijn plaats zou zijn. Via een vriendin kwam ik bij L&D Talents terecht en raakten we in gesprek. Met als resultaat dat ik per 1 april hier ga beginnen!

Op wat voor soort opdrachten hoop je terecht te komen?

Dat is toch wel een opdracht op het gebied van onderwijsontwikkeling of programmaontwikkeling en het begeleiden van docenten daarbij. Ik heb altijd het idee dat het nog beter kan en wil daar graag een bijdrage aan leveren. Hoe kunnen we het nog interessanter en leuker maken voor studenten, maar ook voor medewerkers? Dat is eigenlijk altijd de trigger en ik vind het leuk om daarmee bezig te zijn, daarmee te puzzelen en te sparren met anderen. Ik moet daarbij wel zeggen dat deze voorkeur voor ontwikkeling grotendeels voortvloeit uit wat ik al eerder gedaan heb en wat ik nu weet van L&D Talents. Ik ga daarnaast ook heel graag nieuwe dingen ontdekken en doen.

Waar kijk je het meest naar uit?

Ik krijg een ontzettend positief gevoel bij L&D Talents. De mensen die ik tot nu toe heb ontmoet zijn allemaal gedreven mensen die met trots en plezier over L&D Talents vertellen. Er is een fijne energie. Het is echt een club waar veel kennis zit en mensen ook veel met elkaar samen willen doen. Ik kijk ernaar uit om daar onderdeel van te zijn. Waar ik ook zin in heb is de afwisseling in het werk. Kunnen rondkijken bij verschillende scholen en instellingen, daar wat kunnen  betekenen en er ook zelf veel van te leren. Ik heb erg veel zin om aan de slag te gaan!

Overzicht nieuws

De experts van L&D Talents hebben een passie voor leren. Neem contact met ons op!