icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij L&D Talents
Nieuws 03/02/2022

Gelijk aan de slag in de praktijk, maar mét ondersteuning

triamfloat

Ken je het L&D Boost Program al? Dit is een uniek werk- en leerprogramma waarbij je als net afgestudeerde onderwijskundige de kans krijgt om als volwaardig L&D Talents expert een onderwijskundige opdracht uit te voeren bij één van onze opdrachtgevers. Daarnaast is er veel tijd gereserveerd om te leren in de praktijk. Sterre Vandewijer is een van onze nieuwste aanwinsten. Zij begon op 1 februari en staat te popelen om aan haar eerste opdracht te beginnen.

Hoe het begon
Sterre studeerde in oktober 2021 af. Eerst haalde ze haar bachelor Hotelmanagement en daarna behaalde ze haar mastertitel met de master Learning en Development. Van de hotellerie naar L&D, is dat geen vreemde overstap? “Nee! HR is ook een belangrijk onderdeel van Hotelmanagement. Tijdens mijn bachelor heb ik stagegelopen op de HR-afdeling bij het Hilton en daar mocht ik mijn eigen trainingen ontwerpen en ontwikkelen. Zo ontdekte ik dat ik dat eigenlijk een heel leuk vakgebied vond”, aldus Sterre. Na haar afstuderen ging Sterre eerst naar Spanje voor een taalcursus en daarna solliciteerde ze bij L&D Talents. “Een studiegenoot werkte al bij L&D Talents en van haar wist ik dat het heel goed beviel en dat ze heel veel leerde. Dat sprak mij erg aan, dus vandaar.”

Selectiedag
Alleen de meest geschikte onderwijsexperts mogen als expert bij L&D Talents aan de slag, daarom moeten kandidaten eerst laten zien wat ze in huis hebben tijdens een intensieve selectiedag. Sterre vertelt hoe dat verliep: “Eerst moest ik een individuele schrijfopdracht maken. Op de dag zelf voerden we een groepsopdracht uit, een casus die we op moesten lossen. Daarna moesten we individueel nog een pitch houden. Vanuit de selectiedag ben ik samen met nog iemand anders aangenomen. We zijn gisteren pas echt begonnen, dus ik ben nog volop aan het ‘onboarden’.” 

Direct in het diepe
Vanaf volgende week gaat Sterre al bij een opdrachtgever aan de slag. “Ik krijg een opdracht bij ProRail, daar heb ik heel veel zin in. Wat ik precies ga doen, weet ik nu nog niet, dat hoor ik deze week. Mijn kwaliteit ligt op het gebeid van leermethodes ontwerpen en ontwikkelen. Ik vind het zelf heel belangrijk dat mensen zich blijven ontwikkelen. Daar de methode bij vinden die het beste werkt, dat is de uitdaging. Elk bedrijf is anders, dus het lijkt me heel interessant om te zien wat wel en niet werkt bij een bepaalde organisatie. Ik heb dit werk natuurlijk nog nooit gedaan, dus het is wel spannend, maar ik kan bij al mijn collega’s terecht als ik vragen heb.”

Mét de nodige ondersteuning
Sterre gaat zelfstandig aan de slag, maar natuurlijk krijgt ze alle ondersteuning die ze nodig heeft. “Ik heb hulp van mijn Business Manager en een tweede business manager helpt mij op het gebied van ontwikkeling en leerdoelen. Daarnaast heb ik een buddy, een ervaren collega die ik ook altijd kan bereiken voor hulp. Het lijkt me voor mij nu vooral heel leerzaam om te leren hoe je contact met een klant hebt.” Waar Sterre het meest naar uitkijkt? “Het contact met de klant, het daadwerkelijk naar een bedrijf gaan en zien hoe het er daar allemaal aan toe gaat.” We wensen Sterre heel veel plezier en succes!

Overzicht nieuws

De experts van L&D Talents hebben een passie voor leren. Neem contact met ons op!