icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij L&D Talents
Blog 08/04/2020

Zorg voor Covid-19 patiënten: Kennis en kunde aanleren via digitale leermiddelen

blog

Zorg verlenen aan Covid-19 patiënten vraagt om specifieke kennis en kunde, maar hoe krijg je dat vlot aangeleerd in tijden waar we vrijwel alleen gebruik mogen maken van digitale middelen? De branche die daar op dit moment mee te maken heeft, is de zorg. Binnen enkele dagen moeten verpleegkundigen, vrijwilligers en medisch specialisten inspringen op afdelingen waar met man en macht gewerkt wordt om de strijd met het corona-virus aan te gaan. Deze zorgverleners kunnen natuurlijk niet ‘zomaar’ aan de slag.

triamfloat
Mariëlle Troudes /
L&D expert

Het leerhuis van het Albert Schweitzer ziekenhuis (ASZ) besloot om ondersteuning te vragen tijdens ons lerend spreekuur. Tijdens dit spreekuur krijgen organisaties een gratis advies op een vraag die op dit moment voor hen actueel is. Dat doen we, omdat we er ook voor onze klanten willen zijn in deze moeilijke tijden.

Het ASZ moest binnen twee weken een Onboarding-traject opleveren zodat medisch-specialisten, maar ook vrijwilligers en oud-verpleegkundigen voldoende bekwaam aan de slag konden gaan. Het ASZ koos ervoor om met de e-learning tool FlowSparks modules te ontwikkelen om informatie over te dragen, denk aan: infectiepreventie, informatie over het werken met corona, risicovolle handelingen en meer.

Het ASZ vroeg of L&D Talents hen konden adviseren in het gebruik van deze e-learning tool. Gezien mijn ervaring bij het Antoni van Leeuwenhoek met FlowSparks kwam ik al gauw met het idee om het leerhuis van het ASZ via Zoom een kort, maar krachtige cursus te geven over het gebruik hiervan. Binnen korte tijd heb ik het leerhuis van alle informatie kunnen voorzien voor het ontwikkelen van e-learning modules en alle dringende vragen beantwoord. Het leerhuis van het ASZ was er nu klaar voor om zelfstandig aan de slag te gaan. De volgende dag kreeg ik al een mail van een onderwijskundig adviseur met het bericht dat zij na de cursus al drie modules had weten te maken.

Vanuit het ASZ heb ik waardering gekregen voor mijn inzet, maar vanuit L&D Talents beschouwen we dit als vanzelfsprekend. Ik ben blij dat ik op deze manier ook een maatschappelijke bijdrage heb kunnen leveren. Een belangrijk inzicht daarbij is dat ook (onderwijskundig) advies en hulp van een aantal uur je al enorm op weg kan helpen. De vraag van het ASZ is hier een mooi voorbeeld van. Aarzel dan ook niet om onze hulp via het lerend spreekuur in te schakelen en stel hier je vraag. We staan voor je klaar! 

Overzicht blogs
triamfloat
Mariëlle Troudes /
L&D expert

De experts van L&D Talents hebben een passie voor leren. Neem contact met ons op!