icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij L&D Talents
Blog 01/07/2019

Talenten benutten: inspringen als actrice

Marielle

Tegenwoordig wordt er veel gesproken over het maximaal inzetten en benutten van je talenten op de arbeidsmarkt. Voorafgaand vindt meestal een grote zoektocht plaats: over welke talenten beschik ik eigenlijk? Waarin zie ik dit terug? Hoe zien anderen dat? Het kan soms moeilijk zijn om deze vragen te beantwoorden. Ik ben ervan overtuigd dat het belangrijk is om je bewust te zijn van je talenten, omdat je ze dan pas kan benutten.

triamfloat
Mariëlle Troudes /
L&D expert
Vraag jezelf eens af: Wat zijn jouw talenten en hoe benut jij je talenten in je werk?
Mariëlle Troudes / L&D Talents

Een talent komt meestal naar boven als je ergens echt gepassioneerd over bent, klaar om zich verder te ontwikkelen. Zo heb ik van jongs af aan veel op de bühne gestaan: acteren, dansen en zingen, het kon allemaal niet gek genoeg. Die passie heb ik altijd gehouden, al staat het tegenwoordig op een lager pitje.

Dat ik de mogelijkheid zou hebben om dit talent in te zetten als Learning & Development expert had ik van te voren nooit bedacht. In december maakte ik een (vliegende) start bij KLM als ontwikkelaar voor een opleidingstraject. Binnen het project werd druk gezocht naar een actrice voor een aantal video’s voor de opleiding voor grondstewardes. Voor het ik het wist waren de woorden: ‘Ik wil het wel doen’ al uit mijn mond en één seconde later stond ik in m’n stewardessenoutfit voor de camera.

Een paar uur later stond alles op beeld en begon ik mijzelf af te vragen: wat maakte het dat ik in deze situatie gebruik maakte van mijn talent? Het leek erop dat ik uit een soort natuurlijke impuls mijn kans greep. Door je bewust te zijn van je talenten ga je ook de mogelijkheden zien om je talenten te benutten. Zelfs op plekken en momenten waar je van te voren niet meteen zou verwachten.

Kortom: benut je kansen! 

triamfloat
Mariëlle Troudes /
L&D expert

De experts van L&D Talents hebben een passie voor leren. Neem contact met ons op!