icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij L&D Talents

Kwaliteitszorg om Drake en Michelle

L&D Talents

Wat hebben Drake, Michelle Obama en kwaliteitszorg met elkaar te maken? Zo op het oog niet veel. Ware het niet dat ik met alle drie te maken had, in een mooie zonnige week in april.

Expertise

Onderwijskundige projectleiding

Opleidingsadvies & onderwijskundig projectleider

Over deze expertise

Op maandagavond stond ik naast mijn zeventienjarige puberdochter op de voorste rij te luisteren naar Drake. Hij is een van de populairste artiesten van de afgelopen jaren en verbreekt streamingrecords per strekkende meter. De opkomst viel tegen, omdat deze Canadees twee jaar geleden een volgepakt stadion -last minute- liet wachten. Recent gooide hij ook de data van zijn Nederlandse tourschema zomaar om. De rapper deed niet wat hij had beloofd en de animo voor zijn liveshows is om die reden afgezwakt. Zijn fans geloven hem niet meer.

Nog geen 48 uur later bezocht ik in diezelfde Ziggo Dome Michelle Obama. Wuivend, met een glimlach en precies op tijd kwam deze inspiratiebron het podium op. De zaal was tot de nok toe gevuld. Haar boek 'Becoming' staat op het punt de best verkochte autobiografie te worden. Zo nu en dan dwarrelden nog de confettisnippers van het concert van Drake naar beneden: deze avond was Amerikaans maar ook bijzonder. Wat wist zij de 15.000 fans op deze avond te inspireren en te sterken. “Laat niemand je eigen lat lager leggen, dan waar jij gelooft dat die hoort”. “Fouten maken mag, stel je daarbij kwetsbaar op”. We geloofden alles wat ze vertelde.

Sinds een aantal maanden ben ik, vanwege een zwangerschapsvervanging, tijdelijk werkzaam op een MBO-instelling. Ik realiseer me weer hoe belangrijk het is om het onderwijs niet alleen te bepalen en te bewaken, maar dat het vooral draait om borging en verbetering. Het zijn technische vakdocenten waar ik mee te maken heb. Vakdocenten die uit een wereld van regelgeving en protocollen komen. Onderwijsverbetering is een hele uitdaging voor deze groep, iedereen heeft zijn eigen visie op wat goed onderwijs zou moeten zijn. Mijn belangrijkste adviezen hier zijn:

  1. Stel een nulpunt vast om vooruitgang te kunnen vaststellen.
  2. Doe wat je belooft zodat we geloofwaardig overkomen.

Kortom: kwaliteit wil niet altijd zeggen dat alles op orde hoeft te zijn. Kwaliteit gaat om geloofwaardigheid en om doen wat je belooft te doen.

Overzicht blogs
Expertise

Onderwijskundige projectleiding

Opleidingsadvies & onderwijskundig projectleider

Over deze expertise

De experts van L&D Talents hebben een passie voor leren. Neem contact met ons op!