icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij L&D Talents
Blog 12/10/2023

Inclusie en gelijke kansen in leeroplossingen (Toolbox)

L&D Talents

Onze L&D experts werken bij verschillende opdrachtgevers aan zeer uiteenlopende vraagstukken. Elke L&D expert kan op een eigen manier bijdragen aan inclusie en gelijke kansen. De themagroep Diversiteit & Inclusie heeft hiervoor praktische tips en adviezen verzameld in de Toolbox ‘Inclusie en gelijke kansen in leeroplossingen’.

ADDIE-model

Het ADDIE-model vormt de leidraad van de toolbox: voor alle fases - van analyse tot evaluatie van een leeroplossing - is de toolbox te raadplegen.

Ben je bijvoorbeeld de leerbehoeften van de doelgroep aan het analyseren? Denk dan goed na over de samenstelling van personen die betrokken en gehoord wordt, en welke visie de organisatie op Diversiteit & Inclusie heeft. Druk met de ontwikkeling van e-learnings? Stem het taal- en beeldgebruik af op de doelgroep, om het leermiddel herkenbaar en toegankelijk te maken.

Download de toolbox

Voordat je met de toolbox aan de slag gaat, willen we je erop wijzen dat het geen checklist is om als organisatie inclusief te zijn. Dat vraagt onder andere om een breder bewustzijn, gedragsverandering en een passend beleid. De toolbox bevat wél adviezen hoe leren en ontwikkelen inclusiever kan worden in jouw organisatie.

Wil je alvast alle handige tips op een rij? Bekijk dan onderstaande afbeelding (klik hier voor groot formaat):

Alle tips op een rij

Toolbox downloaden

Toolbox.pdf / pdf - 169.71 KB

Wij helpen je graag om leren en ontwikkelen inclusiever te maken en willen de toolbox blijven aanvullen. Neem contact op met office@ldtalents.nl en zij koppelen je aan een L&D expert van de themagroep.

Overzicht blogs

De experts van L&D Talents hebben een passie voor leren. Neem contact met ons op!