icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij L&D Talents
Blog 13/05/2020

Download de menukaart voor een virtuele kennismaking

TriamFloat

Nu de meivakantie voorbij is, denken we stiekem al aan een volgende vakantie en hoe die eruit zal zien in het Corona tijdperk. Het is verstandig om ook na te denken over de periode die na die zomervakantie komt.

Het ziet er naar uit dat we in september het school- of collegejaar niet kunnen starten zoals we dat gewend zijn. De anderhalvemetersamenleving vraagt niet alleen om onderwijs op een andere manier te organiseren. We moeten ook creatief zijn in manieren om studenten aan elkaar te verbinden. De introductieweken van studentensteden kunnen niet in de traditionele vorm plaatsvinden en ook de start bij onderwijsinstellingen zal anders dan normaal zijn.

Een onderwijsdirecteur van een Universiteit vroeg ons in het Lerend Spreekuur om mee te denken over hoe studenten onderling kunnen kennismaken tijdens digitale onderwijsbijeenkomsten. Hoe leren deze nieuwe studenten de docenten en de opleiding goed kennen in hun eerste jaar? L&D expert Margriet Ackermann ging met deze vraag aan de slag en heeft een handige menukaart ontwikkeld met virtuele kennismakingsvormen.

Download de menukaart

Virtuele kennismaking / pdf - 29.31 kB

Deze menukaart is niet alleen bruikbaar voor een universiteit, maar ook binnen HBO en MBO onderwijs.

Wil je verdere inspiratie opdoen of ben je benieuwd naar de uitwerking van deze werkvormen? Neem dan contact met ons op via office@ldtalents.nl of 030 - 890 54 30.

Overzicht blogs

De experts van L&D Talents hebben een passie voor leren. Neem contact met ons op!