icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij L&D Talents
Blog 04/03/2019

De week van Aimée Leijs, expert Learning & Development

de week van Aimee Leijs

triamfloat
Aimée Leijs /
L&D expert

Maandag

Vandaag gestart om 8.30u bij De Heus Animal Nutrition, waar ik een internationaal opleidingsprogramma ontwikkel voor plant managers, shift leaders en operators op een plant (veevoederfabriek), met name in Afrika en Azië. In deze eerste fase probeer ik vooral helder te krijgen wat plantmanagers en hun collega’s doen, wat hun verantwoordelijkheden en taken zijn, en welke kennis en vaardigheden ze daarvoor nodig hebben. Daarvoor praat ik met verschillende inhoudsdeskundigen, de opdrachtgever, en andere betrokkenen.

In de avond geef ik zangles aan twee leerlingen, die samen in een koor zingen. Ik werk dit keer met ze aan ademsteun en frasering (wanneer haal je adem in een lied?).

 

Dinsdag

Op deze dag rond ik een opdracht af bij VUmc Amstel Academie. In het afgelopen jaar heb ik ondersteund bij de opzet van de vervolgopleiding voor revalidatieverpleegkundigen. De uitdaging was om de opleiding meer praktijkgericht te maken en beter te laten aansluiten bij de doelgroep.  De pilot loopt nu en we krijgen enthousiaste reacties van deelnemers, dat is leuk! We praten ook over een mogelijk vervolg; het idee is om deze opzet te vertalen naar de andere opleidingen.

In de avond breng ik mijn zoon naar voetbaltraining, en kijk ik even mee met mijn dochter met haar huiswerk.

 

Woensdag

Vandaag werk ik thuis aan de opdracht voor De Heus; ik werk direct in het Engels en soms is het nog even zoeken naar de juiste vakterminologie. Ook lees ik een scriptie van een nieuwe HRM medewerker daar, die onderzoek heeft gedaan naar "critical factors for a development programme for first line managers". Er zijn wat raakvlakken met mijn opdracht, dus het is fijn om er kennis van te nemen.

In de avond heb ik repetitie van een operaproject, waar ik aan deelneem als een van de zangers.

 

Donderdag

Deze dag is mijn vaste dag als docent muziek op een basisschool in Amsterdam West. Vandaag geef ik les aan groep 3, groep 4 en groep 6. Wat een energie en vrolijk enthousiasme! Verschillende liedjes, ritmespelletjes, improviseren met je stem en je lijf en bodypercussie wisselen elkaar af. In de middag maak ik de lesplannen voor de volgende lessen aan deze groepen.

In de avond geef ik twee zanglessen; met deze leerlingen werk ik nu vooral aan ontspannen zingen in de hoogte, en uitspraak van de tekst.

 

Vrijdag

In de ochtend ben ik bij De Heus, waar ik een presentatie bijwoon van een opdracht van een L&D Talents-collega. Deze opdracht heeft raakvlakken met de mijne, en we maken afspraken hoe we elkaar kunnen helpen en vinden. Daarna naar het kantoor van L&D Talents in Utrecht, waar twee managers een toelichting geven op het L&D Talents jaarplan van 2019.

In de avond heb ik zelf zangles, en daarna geniet ik van het vuur in onze houtkachel.

Overzicht blogs
triamfloat
Aimée Leijs /
L&D expert

De experts van L&D Talents hebben een passie voor leren. Neem contact met ons op!