icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij L&D Talents
Blog 17/06/2020

Ben jij er klaar voor?

TriamFloat

Ik zat op maandag 11 mei als één van de eerste Nederlanders weer bij de kapper en de gesprekken gingen uiteraard over de afgelopen tijd. In een periode waarin alle kapperszaken gesloten waren, was ik nieuwsgierig hoe ze hun dagen waren doorgekomen. Mijn kapster vertelde: Ik ben nu manager van deze zaak en ik heb de afgelopen 2 maanden gebruikt om alle scholing die nodig was versnelt af te ronden. Normaal gesproken doet ik dat in 2 jaar, zei ze op z’n plat Rotterdams. Ik vond het een prachtig voorbeeld hoe ze haar tijd effectief had gebruikt om zichzelf klaar te maken voor de nieuwe aankomende tijd…

Vanuit een crisis volgt altijd innovatie, een versnelling van wat het dan ook mag zijn. Neem de watersnoodramp in 1953 wat Nederland versnelt nieuwe dijken liet bouwen, met alle bijkomende nieuwe manieren van water beheersing. De tweede wereldoorlog -hoe verschrikkelijk dan ook-, heeft voor een enorme ontwikkeling gezorgd in de luchtvaart. Mede hierdoor heeft de commerciële luchtvaart letterlijk een vlucht genomen nadat alles weer enigszins hersteld was.

Wat deze crisis nog allemaal gaat voortbrengen zal de tijd leren. Het moge wel duidelijk zijn dat het NU de tijd is om je klaar te stomen voor wat er komen gaat, ervoor zorgen dat je klaar bent om op de rijdende trein te springen zodra de economie weer aantrekt. Als je dit niet doet, zou je zomaar de trein kunnen missen.

Zoals gezegd, niemand weet hoe de wereld er straks echt uit gaan zien, maar dat digitaal en op afstand werken/leren een injectie gaat krijgen is vrijwel zeker. Dit is nu al heel duidelijk te zien met alle online tools die je om de oren vliegen. Het onderwijs moest van de één op de andere dag  lesgeven op afstand en collega’s zoeken elkaar online op via diverse video conferentie tools. De technologie was er al, maar dit soort technologieën zijn heel snel ‘mainstream’ geworden, al dan niet geforceerd door de corona crisis, het is aan het gebeuren dus het is zaak om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Om hier één ding te noemen: denk aan het bereik wat je hebt met online leren. Met online leren kun je een veel grotere doelgroep tegelijkertijd aanspreken die misschien geen tijd hebben om zomaar een week in een klaslokaal te zitten. Met alle huidige beschikbare tools worden tijd en plaats van leren steeds flexibeler en zal leren steeds meer op de werkplek plaatsvinden. En zo zullen er vrijwel zeker nog meer ontwikkelingen plaatsvinden op velerlei gebieden.

Dat de wereld er anders uit gaat zien, lijkt één van de weinige zekerheden voor de komende tijd, des te belangrijker is het om jezelf, je personeel, je bedrijf en/of organisatie nu klaar te maken voor de aankomende verandering. Grijp die kans en maak iets moois van deze huidige situatie!

Heb je hulp nodig bij deze verandering en kunnen we je helpen met het beantwoorden van een concrete vraag? Neem dan gerust contact met ons op via het Lerend Spreekuur!

Overzicht blogs

De experts van L&D Talents hebben een passie voor leren. Neem contact met ons op!