icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Dev Talents
Nieuws 01/09/2021

"Het van werkend naar perfect maken: dat is het leukste wat er is!"

Edwin

We verwelkomen een nieuwe collega in ons team: Software Developer Edwin de Lang. Vanaf 1 september maakt hij onderdeel uit van het team van Dev Talents. Edwin stelt zich aan ons voor!

Terug in de tijd

“Tijdens mijn studie Elektronische Informatietechniek werd ik aangenomen bij een bedrijf in de technische automatisering. Hier hield ik mij bezig met de bediening van machines en productielijnen en heb ik in totaal vier jaar gewerkt.”

“Vervolgens ging ik aan de slag bij Ordina, waar ik werkte aan opdrachten omtrent technische automatisering. Het was een interessante tijd, omdat computers steeds sneller en slimmer werden en machines konden besturen. Eigenlijk is toen mijn interesse in Microsoft en C# ontstaan. Ik ging aan de slag als software ontwikkelaar en groeide bij ViaData Automatisering -mijn huidige werkgever- door naar software expert.”

Hart bij de techniek

“Hierdoor verschoven de ontwikkelwerkzaamheden naar consultancy, wat inhield dat ik opeens een adviserende rol had en de uitvoering door andere collega’s werd opgepakt. Ik merkte dat ik daarvan baalde. Dat ik het programmeren miste en dat mijn hart bij de techniek ligt.”

“Wat er zo leuk is aan programmeren? Ik denk in oplossingen en wil het probleem van de opdrachtgever graag oplossen. Het zelf verfijnen, programmeren en verder ontwikkelen: dat hele aspect vind ik prachtig. Het van werkend naar perfect maken, is het leukste wat er is!”

Aan boord bij Dev Talents

“Eigenlijk was ik niet op zoek naar een nieuwe baan, toen ik werd benaderd door een recruiter. Meestal wimpel ik dit soort verzoeken af, maar ik was toch nieuwsgierig geworden. Dev Talents opereert in een domein waarin ik het liefste werk, waardoor ik schoorvoetend toegaf: misschien moeten we toch een keer bellen.”

“De klik met John (red: John van Lieshout, Business Manager van Dev Talents) was er direct, we hadden een fijn en open gesprek. Ook het tweede gesprek, waar Merel (red: Merel Vos, Business Manager bij Dev Talents) bij aanwezig was, voelde goed. Hoewel ik loyaal ben naar mijn huidige werkgever, ben ik enthousiast over de rol die ik bij Dev Talents kan vervullen. Dit is wat ik wil, de techniek die ik wil en het moment om de overstap te maken. Het midlance-model kende ik overigens nog niet en het leek mij in eerste instantie te mooi om waar te zijn. Alle vrijheid om je eigen keuzes te maken in opdrachten en reistijd en daarnaast ook nog een prima salaris.”

Focus op Azure

“Ik start na de zomer, op 1 september, als Software Developer bij Dev Talents. Ik kijk natuurlijk uit naar een mooie eerste opdracht, het liefste in het Azure-domein. Daar weet ik al veel van, maar er valt nog veel meer te leren. Wat dat betreft is het fijn om omringd te zijn met allemaal seniors: we kunnen kennis delen en elkaar naar een next level trekken. Ik heb zin in deze nieuwe uitdaging!”

overzicht nieuws

Dev Talents is dé thuishaven voor software developers. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?