icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Dev Talents
Nieuws 07/06/2021

"Programmeren vind ik nog steeds het leukste wat er is!"

software

We verwelkomen onze nieuwe collega Simone Ketting. Als .NET Developer bij Dev Talents kijkt zij uit naar haar eerste opdracht, waarin zij haar passie voor programmeren kwijt kan. Welkom en veel werkplezier, Simone!

Hoe ben je in het software-vak gerold?
“Toen er eind jaren negentig werd gesproken over de millenniumbug, werden veel mensen omgeschoold en klaargestoomd voor het IT-vak. Ik was daar een van. Na een half jaar opleiding startte ik als Uniface Developer, een 4GL programmeertaal dat wordt gebruikt om administratie-applicaties te maken. Vervolgens stapte ik over naar een klein detacheringsclubje, wat geen geweldige ervaring was. Dat lag onder andere aan de opdrachten.”

“Ik besloot over te stappen naar Centric, waar ik twaalf jaar werkte en mijn passie voor programmeren en software ontwikkelen in .NET ontdekte. De afgelopen drieënhalf jaar werkte ik als .NET Developer bij Greenchoice, bekend van de duurzame energie.”

Waarom hou je van jouw vak?
“Het puzzelen en het zoeken naar oplossingen voor een probleem vind ik het allerleukste aan mijn werk. Een gebruiker wil iets kunnen en ik wil hem of haar hiermee helpen. Als iets niet voldoet, ga ik graag naast de eindgebruiker zitten: laat eens zien wat je doet en waar het fout loopt.”

“Programmeren vind ik -na al die jaren- nog steeds het allerleukste wat er is.” Met een lach: “Het gaat niet altijd van een leien dakje, hoor. Natuurlijk is mijn werk soms frustrerend en wil ik mijn pc dan het raam uitgooien.”

Waarom heb je gekozen voor Dev Talents?
“Ik kende Dev Talents van naam en was nieuwsgierig naar de mogelijkheden. Daarnaast wilde ik de detachering nog een nieuwe kans geven, bij een partij waar ik een goed gevoel bij had. Aan ZZP’en wil ik niet beginnen en het midlance-model is voor mij een mooie tussenoplossing. Het lijkt me leuk om aan verschillende opdrachten te werken, bij diverse bedrijven. Zonder mezelf van alles op de hals te halen met acquisitie, administratie en tussenpartijen.”

“Via LinkedIn kwam ik in contact met Dev Talents en een paar maanden geleden maakte ik kennis met John en Merel (red: de Business Managers van Dev Talents). Dat beviel van alle kanten zo goed dat ik vanaf 1 juni in dienst ben van Dev Talents. Op dit moment ben ik in afwachting van een screening en hoop ik snel te beginnen.”

Wat is jouw motto?
“What you see is what you get!”

Waar kijk je het meeste naar uit? 
"Ik hoop op een eerste opdracht, waar ik lekker kan programmeren. Ik heb een hele brede interesse, maar iets met de Cloud zou ik interessant vinden."

“Ik kijk er ook naar uit om de rest van het team te ontmoeten. Eind van de maand staat er een bbq op het programma en zal ik iedereen voor het eerst live ontmoeten.”

Overzicht nieuws
EportaConsult
Simone Ketting /
Senior Microsoft .NET Developer

Dev Talents is dé thuishaven voor software developers. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?